Margutis su obuoliais ir datulėmis
Marmurinis pyragas su datulėmis ir obuoliais – tai nuostabus desertas, kuriame dera datulių saldumas, obuolių gaivumas ir klasikinio marmurinio pyrago sodrumas. Šis drėgnas ir aromatingas pyragas puikiai tinka saldumynams ar ypatingoms progoms.
Ingredientai
- Miltai
- cukrus
- sviestas
- kiaušiniai
- pienas
- kepimo milteliai
- vanilės ekstraktas
- kakavos milteliai
- datulės
- obuoliai.
Gaminimo eiga
- Sumaišykite miltus, cukrų, sviestą, kiaušinius, pieną ir kepimo miltelius. Įmaišykite vanilės ekstrakto.
- Padalykite tešlą; į vieną dalį įmaišykite kakavos miltelių.
- Susmulkinkite datules ir obuolius; įmaišykite juos į tešlą.
- Į torto formą pakaitomis dėkite po šaukštą paprastos ir kakavos tešlos.
- Peiliu sukdami tešlą sukurkite marmurinį raštą.
- Kepkite, kol dantų krapštukas išlįs švarus.
- Prieš pjaustydami ir patiekdami pyragą leiskite jam atvėsti.
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.