Marinuota kiaulienos sprandinė ant žarijų

Marinuota kiaulienos sprandinė ant žarijų

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sodo griliaus sezonas prasidėjo su skaniu ir paprastu patiekalu – marinuota kiaulienos sprandine. Patiekalas, kuriame derinami marinuoti svogūnai, ryžiai ir šašlyko padažas, puikiai tinka šeimos vakarienei po sunkios darbo dienos. Nors oras buvo vėsokas, tačiau lauke pavakarieniauti buvo labai malonu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 20 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepsninė (Labai svarbu naudoti kokybiškas malkas ar anglis geram rezultatui pasiekti.)
  • Iešmai (Skirti šašlykams kepti ant kepsninės.)
  • Ryžių virimo puodas (Norint tobulai išvirti ryžius.)
  • Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti.)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir mėsai.)
  • Didelis dubuo (Mėsos marinavimui.)

Ingredientai
  

Mėsa

  • 800 g Kiaulienos sprandinė - Supjaustyta dideliais gabalais.
  • 2 vnt Svogūnai - Susmulkinti žiedais.
  • 2 v. š. Majonezas
  • 1/2 vnt Citrina - Išspaustos sultys.
  • pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai ir mėgstami prieskoniai.

Svogūnų marinatas

  • pagal skonį Vegeta
  • 1 v. š. Cukrus
  • 1 a. š. Actas
  • pagal skonį Švieži krapai - Susmulkinti.
  • 100 ml Vanduo

Papildomi ingredientai

  • 200 g Ryžiai - Patiekti kartu su mėsa.
  • pagal skonį Šašlyko padažas - Tinka kaip priedas.

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos sprandinę sumaišykite su majonezu, prieskoniais, citrinos sultimis ir svogūnais. Palikite marinuoti šaldytuve bent 24 valandas.
  • Paruoškite svogūnų marinatą: sumaišykite Vegetą, cukrų, actą, šviežius krapus ir vandenį. Svogūnus marinuokite bent kelias valandas.
  • Užkūrkite kepsninę ir kepkite marinuotus kiaulienos gabalus ant iešmų, kol mėsa taps sultinga ir gražiai apskrus.
  • Kol mėsa kepa, išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.
  • Patiekite šašlykus su virtais ryžiais, marinuotais svogūnais ir šašlyko padažu.

Pabaigai…

Norėdami dar įdomesnio skonio, išbandykite šį patiekalą su įvairiais prieskoniais ar marinatais. Pavyzdžiui, vietoje majonezo naudokite kefyrą ar jogurtą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 6gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Kiauliena, Lauko grilius, Marinuoti svogūnai, Ryžiai, Šašlykai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating