
Marinuota kiaulienos sprandinė ant žarijų
Sodo griliaus sezonas prasidėjo su skaniu ir paprastu patiekalu – marinuota kiaulienos sprandine. Patiekalas, kuriame derinami marinuoti svogūnai, ryžiai ir šašlyko padažas, puikiai tinka šeimos vakarienei po sunkios darbo dienos. Nors oras buvo vėsokas, tačiau lauke pavakarieniauti buvo labai malonu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepsninė (Labai svarbu naudoti kokybiškas malkas ar anglis geram rezultatui pasiekti.)
- Iešmai (Skirti šašlykams kepti ant kepsninės.)
- Ryžių virimo puodas (Norint tobulai išvirti ryžius.)
- Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti.)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir mėsai.)
- Didelis dubuo (Mėsos marinavimui.)
Ingredientai
Mėsa
- 800 g Kiaulienos sprandinė - Supjaustyta dideliais gabalais.
- 2 vnt Svogūnai - Susmulkinti žiedais.
- 2 v. š. Majonezas
- 1/2 vnt Citrina - Išspaustos sultys.
- pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai ir mėgstami prieskoniai.
Svogūnų marinatas
- pagal skonį Vegeta
- 1 v. š. Cukrus
- 1 a. š. Actas
- pagal skonį Švieži krapai - Susmulkinti.
- 100 ml Vanduo
Papildomi ingredientai
- 200 g Ryžiai - Patiekti kartu su mėsa.
- pagal skonį Šašlyko padažas - Tinka kaip priedas.
Gaminimo eiga
- Kiaulienos sprandinę sumaišykite su majonezu, prieskoniais, citrinos sultimis ir svogūnais. Palikite marinuoti šaldytuve bent 24 valandas.
- Paruoškite svogūnų marinatą: sumaišykite Vegetą, cukrų, actą, šviežius krapus ir vandenį. Svogūnus marinuokite bent kelias valandas.
- Užkūrkite kepsninę ir kepkite marinuotus kiaulienos gabalus ant iešmų, kol mėsa taps sultinga ir gražiai apskrus.
- Kol mėsa kepa, išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.
- Patiekite šašlykus su virtais ryžiais, marinuotais svogūnais ir šašlyko padažu.
Pabaigai…
Norėdami dar įdomesnio skonio, išbandykite šį patiekalą su įvairiais prieskoniais ar marinatais. Pavyzdžiui, vietoje majonezo naudokite kefyrą ar jogurtą.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 6gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg