Marinuota skumbrė
Skumbrė – paplitusi Atlanto vandenyne. Riebesnė pagaunama šiaurinėje dalyje. Šią žuvį geriausiai žinome rūkytą (šalto ir karto rūkymo), nes tokią rasime kiekvienoje parduotuvėje. Atlanto skumbrės užauga iki 60 centimetrų ilgio. Skumbrės mėsa daugiausia yra raudonai ruda, stipraus malonaus skonio ir kvapo. Joje yra daug vitamino B12 ir beveik dvigubai daugiau, nei lašišos mėsoje, omega-3 riebiųjų rūgščių. Skumbrė gali būti rūkoma, kepama, verdama ar naudojama gaminti sašimi (straganina). Skandinavijoje ir Didžiojoje Britanijoje nepaprastai populiari konservuota skumbrė pomidorų padaže.
Ingredientai
- skumbrės 4 vnt.
- svogūno ir svogūno lukštų 1 sauja
- juodos arbatos arbatžolių 4 v.š.
- cukraus 3 v.š.
- 3 lauro lapų
- alyvuogių aliejaus 2 v.š.
- obuolių acto 2 a.š.
- kvapniųjų pipirų
- druskos 6 v.š.
- vandens 1,5 l
Gaminimo eiga
- Išskrodžiame skumbrę, supjaustome gabalėliais ir sudedame į indą skirtą marinavimui, tarpuose įdėdami svogūno griežinėlius. Užverdame vandenį, suberiame druską, cukrų, lauro lapus, kvapiuosius pipirus, arbatžoles ir nulupto svogūno lukštus.
- Verdame, pamaišant apie 5 minutes. Nukošiame marinatą, kad liktų tik skystis, supilame aliejų ir actą ir užpilame marinatu išdarinėtą žuvį.
- Paslegiame lėkšte, kad žuvys iš marinato neiškiltų ir paliekame marinuotis vienai parai.
- Ant stalo teikiame su karštomis bulvėmis ar juoda duona ir daržovėmis.
Pabaigai…
Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.