
Marinuota vištiena su keptomis bulvėmis ir pomidorų salotomis
Šis receptas gimė iš paprasto, bet skanaus norimo vakarienės patiekalo idėjos. Vištienos šlaunelių mėsa buvo marinuota nuo ryto, tad skonio pilnatvė atsiskleidžia visai vakarienės gamybos metu. Prie patiekalo puikiai dera paprastos, bet gardžios pomidorų salotos su svogūnų laiškais bei grietine.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitės skarda (Reikalinga kepti bulvėms ir vištienai)
- Peilis (Bulvėms ir svogūnams pjaustyti)
- Dubuo (Salotoms sumaišyti)
Ingredientai
Vištiena ir bulvės
- 1 kg Vištienos šlaunelių mėsa - Marinuota su persiladu, vištienos prieskoniais, soja, pipirais ir malta rūkyta paprika
- 6-8 vnt Bulvės - Nuluptos, supjaustytos ir pabarstytos prieskoniais
- 2 vnt Svogūnai - Apkepti ir uždėti ant mėsos
- 1 vnt Morka - Apkepta kartu su svogūnais ir uždėta ant mėsos
Salotos
- 4-5 vnt Pomidorai - Supjaustyti griežinėliais
- 1 ryšulėlis Svogūnų laiškai - Smulkinti ir sumaišyti su pomidorais
- 200 ml Grietinė - Sumaišyti su pomidorais ir svogūnų laiškais
Gaminimo eiga
- Vištienos šlaunelių mėsą užmarinuokite su persiladu, vištienos prieskoniais, soja, pipirais ir malta rūkyta paprika. Leiskite marinuotis bent kelias valandas, geriausia per naktį.
- Nulupkite ir supjaustykite bulves, pabarstykite prieskoniais ir sudėkite į sviestu pateptą orkaitės skardą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 200°C temperatūroje apie 40 minučių.
- Artėjant bulvių kepimo pabaigai, vištieną sudėkite ant skardos ir užpilkite apkeptais svogūnais bei morkomis. Tęskite kepimą dar apie 20 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi.
- Paruoškite salotas: supjaustykite pomidorus ir sumaišykite su smulkintais svogūnų laiškais bei grietine. Patiekite salotas šalia keptos vištienos ir bulvių.
Pabaigai…
Marinavimui naudokite sojos padažą kartu su prieskoniais, kad vištiena įgautų intensyvesnį skonį. Bulvėms kepti skardą patartina gerai ištepti sviestu, kad bulvės išorėje būtų traškios, o viduje minkštos.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 7gCukrus: 6gVitaminas A: 1500IUVitaminas C: 20mg