Marinuoti šašlykai su bulvėmis ir salotomis

Marinuoti šašlykai su bulvėmis ir salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Mano vyras paruošė šiuos nuostabius šašlykus su bulvėmis ir naminėmis salotomis, kol aš sirgau po bulviakasio. Marinuota sprandinė, kepta kartu su bulvėmis ir patiekta su šviežiomis salotomis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Iešmai (Iešmeliams suverti)
  • Kepimo skarda (Bulvėms ir šašlykams kepti)
  • Šepetėlis (Mėsai su aliejumi aptepti)
  • Dubuo (Marinatui paruošti)

Ingredientai
  

Mėsa

  • 1 kg Kiaulienos sprandinė - Supjaustyta gabalėliais
  • 2 vnt Svogūnai - Tarkuoti
  • 3 a.š. Prieskoniai - Pagal skonį
  • 2 v.š. Aliejus

Bulvės

  • 1 kg Mažos bulvės - Gerai nuplautos
  • 2 v.š. Prieskoniai - Pagal skonį
  • 2 v.š. Aliejus

Salotos

  • 1 vnt Pomidoras - Supjaustytas gabalėliais
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas gabalėliais
  • 1 vnt Salotų lapai - Susmulkinti
  • 2 v.š. Grietinė - Salotoms užpilti

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite tarkuotus svogūnus, prieskonius ir aliejų dubenyje. Įdėkite kiaulienos gabalėlius ir gerai išmaišykite, kad visi gabalėliai būtų padengti marinate. Palikite marinuotis per naktį.
  • Suvėrėkite marinuotus mėsos gabalėlius ant iešmelių, tarp jų įdėkite svogūnų gabalėlius ir cukinijos gabaliukus.
  • Bulves gerai nuplaukite, apvoliokite prieskonių ir aliejaus mišinyje. Padėkite bulves ir šašlykus ant kepimo skardos.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180°C temperatūroje apie 40 minučių arba kol mėsa ir bulvės taps gražiai auksinės spalvos.
  • Paruoškite salotas sumaišydami pomidorą, agurką ir salotų lapus su grietine.
  • Patiekite šašlykus su keptomis bulvėmis ir šviežiomis salotomis.

Pabaigai…

Jei norite, galite užpilti karamelinio balzamiko acto ant šašlykų, kad suteiktumėte papildomo skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Marinavimas, Salotos, Šašlykai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating