Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
Skaitykite toliau, kad sužinotumėte, kaip paruošti šį patiekalą.
Ingredientai
- Pagrindui:
- 300 g sausainių
- 150 g sviesto
- Varškės kremui:
- 500 g maskarponės,
- indelis jogurto,
- 100g cukraus,
- 1 v.š. vanilinio cukraus,
- Pusės citrinos sulčių ir šaukštelis tarkuotos žievelės,
- 2v.š. želatinos.
- Juodųjų serbentų užpilui:
- 400 gr. juodųjų serbentų,
- 100 gr. cukraus (pagal skonį),
- 3 v.š. želatinos,
- 4 v.š. vandens.
Gaminimo eiga
- Sausainius susmulkiname, sviestą išlydome, sumaišome ir sudedame formon.
- Juodųjų serbentų užpilas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame v.š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome. Palaukiame, kol atvės.
- Varškės kremas. Į maskarponės varškę pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome.
- Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo – serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas.
- Keliaujame valandoms šaldytuvan.
Pabaigai…
Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.