Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais

Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Skaitykite toliau, kad sužinotumėte, kaip paruošti šį patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • Pagrindui:
  • 300 g sausainių
  • 150 g sviesto
  • Varškės kremui:
  • 500 g maskarponės,
  • indelis jogurto,
  • 100g cukraus,
  • 1 v.š. vanilinio cukraus,
  • Pusės citrinos sulčių ir šaukštelis tarkuotos žievelės,
  • 2v.š. želatinos.
  • Juodųjų serbentų užpilui:
  • 400 gr. juodųjų serbentų,
  • 100 gr. cukraus (pagal skonį),
  • 3 v.š. želatinos,
  • 4 v.š. vandens.

Gaminimo eiga
 

  • Sausainius susmulkiname, sviestą išlydome, sumaišome ir sudedame formon.
  • Juodųjų serbentų užpilas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame v.š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome. Palaukiame, kol atvės.
  • Varškės kremas. Į maskarponės varškę pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome.
  • Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo – serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas.
  • Keliaujame valandoms šaldytuvan.

Pabaigai…

Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.
Recepto raktažodžiai Kepiniai, Tortai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating