Meduolis
Puikus meduolis jūsų šventei.
Ingredientai
- Tešlai:
- Medus, 250 gr.;
- Cukrus, rudas, 150 gr.;
- Sviestas, 100 gr.;
- Miltai, 500 gr.;
- Pipirai, 1 a.š.;
- Cinamonas, 0,5 a.š.;
- Gvazdikėliai, malti, 1 žiups.;
- Kardamonas, 1 žiups.;
- Muskatas, tarkuotas, 1 žiups.;
- Anyžius, 1 žiups.;
- Kepimo milteliai, 1 pak.;
- Druska, 0,3 a.š.;
- Kiaušiniai, 2 vnt.;
- Reikės:
- Džiūvėsėliai, 2 v.š.;
- Migdolai, nuvalyti, 20 vnt.;
Gaminimo eiga
- Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti.
- Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais.
- Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaipsniui suberti miltus.
- Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą ištepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais.
- Kepti 50 minučių, 175 C orkaitėje.
- Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas.
- Iškepusį meduolį palikti formoje 30 minučių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvynioti į foliją.
- Valgyti po poros dienų.
Pabaigai…
Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.