Meduolis

Meduolis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Puikus meduolis jūsų šventei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Tešlai:
  • Medus, 250 gr.;
  • Cukrus, rudas, 150 gr.;
  • Sviestas, 100 gr.;
  • Miltai, 500 gr.;
  • Pipirai, 1 a.š.;
  • Cinamonas, 0,5 a.š.;
  • Gvazdikėliai, malti, 1 žiups.;
  • Kardamonas, 1 žiups.;
  • Muskatas, tarkuotas, 1 žiups.;
  • Anyžius, 1 žiups.;
  • Kepimo milteliai, 1 pak.;
  • Druska, 0,3 a.š.;
  • Kiaušiniai, 2 vnt.;
  • Reikės:
  • Džiūvėsėliai, 2 v.š.;
  • Migdolai, nuvalyti, 20 vnt.;

Gaminimo eiga
 

  • Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti.
  • Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais.
  • Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaips­niui suberti miltus.
  • Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą iš­tepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais.
  • Kepti 50 minučių, 175 C orkaitėje.
  • Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas.
  • Iške­pusį meduolį palikti formoje 30 minu­čių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvy­nioti į foliją.
  • Valgyti po poros dienų.

Pabaigai…

Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.
Recepto raktažodžiai Kepiniai, Meduoliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating