Meksikietiški ryžiai

Meksikietiški ryžiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sukate galvą ką pagaminti šeimai? O gal norisi kažko neįprasto ir netradicinio? Pabodo tradinis garnyras prie šeimyninių pietų? Nesijaudinkite, šis meksikietiškų ryžių receptas būtent Jums! Ryškaus skonio meksikietiški ryžiai ne tik pagardins šeimyninius pietus, tačiau labai skanūs valgant juos paprastai – kaip ryžių troškinį ar guliašą. Patiks tiek mažiems, tiek dideliems 🙂
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 3 šaukštai aliejaus (geriausiai tinka daržovių)
  • 0,5 l vištienos sultinio
  • 0,5 puodelio pomidorų padažo
  • 1-2 puodeliai nevirtų ryžių
  • Priedai: česnakas, druska, kuminas, žalumynai

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinti keptuvėje/puode aliejų, padaryti vidutinę ugnį.
  • Suberti ryžius, juos nuolat pamaišyti, kol šiek tiek paruduos.
  • Suberti priedus: česnaką, druską, kuminą, išmaišyti ir dar palikti, kad ryžiai įgytų auksinį atspalvį.
  • Supilti pomidorų padažą ir sultinį, išmaišyti. Palaukti, kol užvirs.
  • Užvirus, padaryti labai silpną ugnį, uždengti dangtį, palikti taip troškintis 20-25 min.
  • Tuomet ryžius pamaišyti, pagardinti žalumynais ir skanauti 🙂

Pabaigai…

Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.
Recepto raktažodžiai Garnyrai, Greitai pagaminami, Guliašai, Meksikietiška virtuvė, Meksikietiški ryžiai, Patiekalai iš ryžių, Patiekalai pietums, Patiekalai vakarienei, Patiekalai visai šeimai, Ryžių patiekalai, Sveiki patiekalai, Sveiki užkandžiai, Troškiniai, Veganams, Vegetarams
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating