Mentės troškinys su daržovėmis

Mentės troškinys su daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis mentės troškinys yra puikus pasirinkimas šaltai dienai, kai reikia šildančio ir sočio patiekalo. Troškinys ruošiamas iš apkepintos mentės su svogūnais ir česnakais, vėliau troškinama su bulvėmis, morkomis, paprikomis ir cukinijomis. Receptas siūlo skirtingu laiku dėti daržoves, kad jos neprarastų savo tekstūros. Puikiai tinka vakarienei ar pietums su šeima.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Troškinimui)
  • Keptuvė (Mentės apkepinimui)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Mėsai ir daržovėms pjaustyti)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

  • 500 g Mentės mėsa - Supjaustyta gabaliukais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai supjaustytas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Mėgstami prieskoniai - Pagal skonį
  • 3 vnt Bulvės - Supjaustytos gabaliukais
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 1 vnt Paprika - Supjaustyta gabaliukais
  • 1 vnt Cukinija - Supjaustyta gabaliukais
  • Šviežios petražolės - Pabarstyti ant viršaus

Gaminimo eiga
 

  • Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti. Mentės mėsą supjaustyti gabaliukais ir apkepinti keptuvėje su svogūnais ir česnakais, kol lengvai apskrus. Įdėti druską, pipirus ir kitus mėgstamus prieskonius.
  • Apkepintą mėsą su svogūnais ir česnakais perkelti į puodą, įpilti vandens tiek, kad apsemtų mėsą, ir troškinti ant mažos ugnies apie 50 minučių.
  • Po 50 minučių troškinimo įdėti supjaustytas bulves ir morkas. Troškinti dar 10 minučių.
  • Po 10 minučių į puodą įdėti papriką ir cukiniją. Toliau troškinti, kol daržovės bus minkštos, bet nepraras tekstūros. Pabaigoje pabarstyti šviežiomis petražolėmis.

Pabaigai…

Patariama skirtingu laiku dėti daržoves, kad jos neprarastų savo tekstūros ir nevirtų per ilgai. Šį troškinį galima pagardinti mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui, raudonėliu ar čiobreliu.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 6gCukrus: 5gVitaminas A: 850IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Mentės troškinys, Receptai su nuotraukomis, Troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating