
Mėsos Beliašai
Šis beliašų receptas yra įkvėptas tradicinių rusiškų beliašų. Minkšta ir kvapni tešla puikiai dera su sultingu mėsos įdaru. Ypatingas akcentas – užpiltas sultinys kepimo metu, suteikiantis beliašams dar daugiau skonio ir sultingumo. Beliašai puikiai tinka šeimos susibūrimams ar šventiniams pietums.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis dubuo (Tešlai užmaišyti)
- Šaukštas (Miltams ir aliejui matuoti)
- Kepimo skarda (Beliašams kepti)
- Peilis (Svogūnams smulkinti)
Ingredientai
Tešla
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 šaukštas Aliejus
- 1 šaukštelis Druska
- 2 šaukšteliai Cukrus
- 1 pakelis Sausos mielės
- 250 ml Pienas
- 500 g Miltai
Įdaras
- 500 g Malta mėsa
- Svogūnai - Smulkinti
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Sultinys - Naudojamas beliašams kepti
Gaminimo eiga
- Sumaišykite mieles su cukrumi ir pienu. Leiskite pakilti.
- Į pakilusias mieles įpilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, įberkite miltus ir užminkykite tešlą.
- Rankas patepkite aliejumi, kad tešla neliptų.
- Įdarui sumaišykite maltą mėsą su smulkintais svogūnais, druska ir pipirais.
- Sukonstruokite beliašus: į tešlos rutuliukus įdėkite mėsos įdaro, užspauskite kraštus ir padarykite skylutę viršuje.
- Kepant pirmąją beliašo pusę, dėkite mėsą į apačią, o apvertus ant mėsos užpilkite šiek tiek sultinio.
- Kepkite, kol abi pusės gražiai apskrus.
Pabaigai…
Užminkyta tešla neturi būti labai lipni, todėl naudokite aliejų rankoms patepti. Kepimo metu užpilkite šiek tiek sultinio ant beliašų, kad jie būtų sultingi ir minkšti.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg