Mėsos Beliašai

Mėsos Beliašai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis beliašų receptas yra įkvėptas tradicinių rusiškų beliašų. Minkšta ir kvapni tešla puikiai dera su sultingu mėsos įdaru. Ypatingas akcentas – užpiltas sultinys kepimo metu, suteikiantis beliašams dar daugiau skonio ir sultingumo. Beliašai puikiai tinka šeimos susibūrimams ar šventiniams pietums.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 20 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Rusiška
Porcijos 25 vnt

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Tešlai užmaišyti)
  • Šaukštas (Miltams ir aliejui matuoti)
  • Kepimo skarda (Beliašams kepti)
  • Peilis (Svogūnams smulkinti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 šaukštas Aliejus
  • 1 šaukštelis Druska
  • 2 šaukšteliai Cukrus
  • 1 pakelis Sausos mielės
  • 250 ml Pienas
  • 500 g Miltai

Įdaras

  • 500 g Malta mėsa
  • Svogūnai - Smulkinti
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Sultinys - Naudojamas beliašams kepti

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite mieles su cukrumi ir pienu. Leiskite pakilti.
  • Į pakilusias mieles įpilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, įberkite miltus ir užminkykite tešlą.
  • Rankas patepkite aliejumi, kad tešla neliptų.
  • Įdarui sumaišykite maltą mėsą su smulkintais svogūnais, druska ir pipirais.
  • Sukonstruokite beliašus: į tešlos rutuliukus įdėkite mėsos įdaro, užspauskite kraštus ir padarykite skylutę viršuje.
  • Kepant pirmąją beliašo pusę, dėkite mėsą į apačią, o apvertus ant mėsos užpilkite šiek tiek sultinio.
  • Kepkite, kol abi pusės gražiai apskrus.

Pabaigai…

Užminkyta tešla neturi būti labai lipni, todėl naudokite aliejų rankoms patepti. Kepimo metu užpilkite šiek tiek sultinio ant beliašų, kad jie būtų sultingi ir minkšti.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Beliašai, Mėsos pyragėliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating