Mėsos vyniotiniai su kiaušiniu ir morkomis

Mėsos vyniotiniai su kiaušiniu ir morkomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas atkeliavo iš Lietuvos kaimų, kur mėsos vyniotiniai buvo ruošiami ypatingoms progoms. Šįkart, papildytas kiaušiniu ir morkomis, šis patiekalas tampa dar sodresnis ir gardesnis. Kiekvienas kąsnis primena vaikystę, kai močiutė gamindavo šiuos nuostabius vyniotinius per šventes.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 40 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
  • Kepimo skarda (Tinkama mėsos vyniotiniams kepti)
  • Maistinė plėvelė (Vyniotiniams suvynioti prieš kepant)
  • Dantų krapštukai (Naudojami vyniotiniams užfiksuoti)
  • Virtuvės peilis (Mėsos pjaustymui ir paruošimui)
  • Dubuo (Įdarui maišyti)

Ingredientai
  

Mėsa

  • 500 g Jautienos arba kiaulienos faršas - Gali būti maišytas
  • 2 vnt Dideli kiaušiniai - Virtas
  • 100 g Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
  • 50 g Morkos - Smulkiai tarkuotos
  • 50 g Džiūvėsiai - Mėsai sujungti
  • 100 g Sūris - Galima naudoti fermentuotą sūrį
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Prieskoniai pagal skonį
  • 2 vnt Česnako skiltelės - Susmulkintos

Padažas

  • 200 ml Grietinėlė - Padažo pagrindui
  • 100 ml Sultinys - Naudokite jautienos arba vištienos sultinį
  • 2 vnt Lauro lapai
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Prieskoniai padažui

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą sumaišykite su smulkintais svogūnais, tarkuotomis morkomis, česnaku, džiūvėsiais, prieskoniais ir sūriu. Gerai išminkykite, kad gautumėte vientisą masę.
  • Iš paruoštos mėsos masės formuokite plonus paplotėlius ir ant jų dėkite virtus kiaušinius. Vyniotinius užlenkite ir užfiksuokite dantų krapštukais.
  • Suvyniokite vyniotinius į maistinę plėvelę ir leiskite jiems pailsėti šaldytuve apie 30 minučių.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Išimkite vyniotinius iš šaldytuvo, nuimkite plėvelę ir dėkite juos į kepimo skardą. Kepkite apie 40 minučių, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Tuo metu, kai vyniotiniai kepa, paruoškite padažą: kaitinkite grietinėlę ir sultinį su lauro lapais, kol padažas sutirštės. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
  • Keptus vyniotinius ištraukite iš orkaitės, užpilkite paruoštu padažu ir patiekite su garnyru, pvz., bulvių koše ir raugintais kopūstais.

Pabaigai…

Šis patiekalas ypač tinka šventiniams pietums ar vakarienėms. Jei norite, galite eksperimentuoti su įdaru – vietoje sūrio naudokite keptą daržovę ar grybų padažą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 250mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Kiaušinis, Mėsos vyniotinis, Morkos, Tradicinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating