Mėsos vyniotinis su daržovių įdaru

Mėsos vyniotinis su daržovių įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Eksperimentavau su mėsos vyniotiniu ir šį kartą vietoje vištienos naudojau kalakutieną ir kiaulieną. Rezultatas gavosi puikus – vyniotinis skanus tiek karštas, tiek šaltas, o gamyba yra nesudėtinga ir nebrangi. Šis receptas puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei, o garnyrui labai tinka bulvių košė.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo popierius
  • Orkaitė
  • Didelis dubuo (Faršui sumaišyti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms ir kiaušiniams pjaustyti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Faršas

  • 600 g Kiaulienos faršas
  • 400 g Kalakutienos faršas

Prieskoniai

  • Prieskoniai pagal skonį - Kaip kotletams

Įdaras

  • 3 vnt Kietai virti kiaušiniai - Supjaustyti
  • 1 vnt Raudonoji paprika - Supjaustyta
  • 100 g Pievagrybiai - Supjaustyti
  • 50 g Žalumynai - Kapoti
  • 100 g Tarkuotas sūris

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą su prieskoniais ir palikite pastovėti.
  • Susmulkinkite kietai virtus kiaušinius, papriką, pievagrybius ir žalumynus.
  • Ant kepimo popieriaus tolygiai paskirstykite faršą ir sudėkite įdarą: kiaušinius, papriką, pievagrybius, žalumynus ir tarkuotą sūrį.
  • Suvyniokite faršą su įdaru į vyniotinį ir kepkite orkaitėje 50 minučių 180°C temperatūroje.
  • Po kepimo išimkite iš orkaitės, prakerpkite vyniotinį ir leiskite apskrusti dar 10 minučių.

Pabaigai…

Garnyrui labai tinka bulvių košė. Vyniotinis skanus tiek karštas, tiek šaltas.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Kalakutiena, Kiauliena, Mėsos vyniotinis, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating