Mėsos vyniotinis su daržovių įdaru
Eksperimentavau su mėsos vyniotiniu ir šį kartą vietoje vištienos naudojau kalakutieną ir kiaulieną. Rezultatas gavosi puikus – vyniotinis skanus tiek karštas, tiek šaltas, o gamyba yra nesudėtinga ir nebrangi. Šis receptas puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei, o garnyrui labai tinka bulvių košė.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo popierius
- Orkaitė
- Didelis dubuo (Faršui sumaišyti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir kiaušiniams pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Faršas
- 600 g Kiaulienos faršas
- 400 g Kalakutienos faršas
Prieskoniai
- Prieskoniai pagal skonį - Kaip kotletams
Įdaras
- 3 vnt Kietai virti kiaušiniai - Supjaustyti
- 1 vnt Raudonoji paprika - Supjaustyta
- 100 g Pievagrybiai - Supjaustyti
- 50 g Žalumynai - Kapoti
- 100 g Tarkuotas sūris
Gaminimo eiga
- Sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą su prieskoniais ir palikite pastovėti.
- Susmulkinkite kietai virtus kiaušinius, papriką, pievagrybius ir žalumynus.
- Ant kepimo popieriaus tolygiai paskirstykite faršą ir sudėkite įdarą: kiaušinius, papriką, pievagrybius, žalumynus ir tarkuotą sūrį.
- Suvyniokite faršą su įdaru į vyniotinį ir kepkite orkaitėje 50 minučių 180°C temperatūroje.
- Po kepimo išimkite iš orkaitės, prakerpkite vyniotinį ir leiskite apskrusti dar 10 minučių.
Pabaigai…
Garnyrui labai tinka bulvių košė. Vyniotinis skanus tiek karštas, tiek šaltas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg