Miežinių kruopų ir pupelių salotos
Laaaabai maistingos, daug energijos suteikiančios, sveikuoliškos, šviežios, pilnos vitaminų, naudingos mūsų organizmui ir labai labai skanios salotos, kurias tikrai verta pasigaminti! Paprasti, nebrangūs ir kiekvienoje parduotuvėje surandami ingredientai ir Jūsų daržo gėrybės padės Jums sukurti nuostabų skonį 🙂
Ingredientai
- 300 g šparaginių pupelių
- 200 g miežinių kruopų
- 2 skiltelės česnako
- 3 šaukštai alyvuogių
- Priedai: šiek tiek aliejaus, citrinos sultys, smulkinti krapai, petražolės ar kiti žalumynai
Gaminimo eiga
- Kruopas užmerkti vandenyje iš vakaro.
- Kitą dieną jas išvirti sudytame vandenyje. (Apie 15-20 min.)
- Kai kruopos išvirs, vandenį supilti į kitą puodą, į jį sudėti pupeles ir jas pavirti apie 10 min. Tuomet vandenį nupilti.
- Į dubenį sudėti virtas kruopas, apvirtas pupeles, pagardinti smulkintu česnaku, kitais priedais, viską gerai išmaišyti.
- Skanaus!
Pabaigai…
Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.