Minkšti cukinijų blyneliai

Minkšti cukinijų blyneliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie cukinijų blyneliai yra puikus pasirinkimas lengvai vakarienei ar greitam užkandžiui. Receptas labai paprastas, o blynelius galima paruošti per trumpą laiką. Be to, juose galima eksperimentuoti su skirtingais priedais, pvz., pridėti česnako ar sūrio, kad suteiktumėte jiems papildomo skonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė keptuvė (Tinka kepti blyneliams)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir tešlai plakti)
  • Trintuvė (Cukinijoms tarkuoti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Mentelė (Blynams apversti)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Didelės cukinijos - Smulkiai tarkuotos
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 150 g Miltai
  • 50 g Parmezano sūris - Smulkiai tarkuotas
  • 1 arbatinis šaukštelis Druska
  • 1/2 arbatinis šaukštelis Pipirai - Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus - Kepti blynelius

Gaminimo eiga
 

  • Cukinijas sutarkuokite ir nusausinkite, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio.
  • Dubenyje išplakite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų.
  • Pridėkite tarkuotas cukinijas, miltus ir parmezaną. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Kepkite blynelius gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.

Pabaigai…

Jei norite aštresnio skonio, pridėkite truputį smulkinto česnako arba šiek tiek čili pipirų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Cukinijų blyneliai, Greitas maistas, Lengva vakarienė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating