
Minkšti cukinijų blyneliai
Šie cukinijų blyneliai yra puikus pasirinkimas lengvai vakarienei ar greitam užkandžiui. Receptas labai paprastas, o blynelius galima paruošti per trumpą laiką. Be to, juose galima eksperimentuoti su skirtingais priedais, pvz., pridėti česnako ar sūrio, kad suteiktumėte jiems papildomo skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Tinka kepti blyneliams)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir tešlai plakti)
- Trintuvė (Cukinijoms tarkuoti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Mentelė (Blynams apversti)
Ingredientai
- 2 vnt Didelės cukinijos - Smulkiai tarkuotos
- 2 vnt Kiaušiniai
- 150 g Miltai
- 50 g Parmezano sūris - Smulkiai tarkuotas
- 1 arbatinis šaukštelis Druska
- 1/2 arbatinis šaukštelis Pipirai - Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus - Kepti blynelius
Gaminimo eiga
- Cukinijas sutarkuokite ir nusausinkite, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio.
- Dubenyje išplakite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų.
- Pridėkite tarkuotas cukinijas, miltus ir parmezaną. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Kepkite blynelius gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.
Pabaigai…
Jei norite aštresnio skonio, pridėkite truputį smulkinto česnako arba šiek tiek čili pipirų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg