
Minkšti varškėtukai su grietine
Vakarienei buvo paruošti minkšti ir skanūs varškėtukai, kepti keptuvėje. Šis receptas naudoja minimalų kiekį miltų, kad varškėtukai išliktų purūs ir minkšti. Švelni ir šiek tiek saldi tešla puikiai dera su grietine. Puikus pasirinkimas greitai vakarienei, kai norisi kažko šilto ir sotaus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinkama kepti ant vidutinės ugnies)
- Maišymo dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Šaukštas (Tešlai formuoti)
Ingredientai
- 250 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 3 valgomojo šaukšto Grietinė
- 1-1.5 stiklinės Miltai - Stengtis nepridėti per daug, kad tešla išliktų minkšta
- 1 valgomojo šaukšto Cukrus
- Žiupsnelis Druska
Gaminimo eiga
- Varškę sumaišyti su kiaušiniais, grietine, cukrumi ir druska.
- Palaipsniui pridėti miltus, kol tešla taps tinkamos konsistencijos, kad ją būtų galima formuoti šaukštu.
- Šaukštu formuoti tešlos rutuliukus ir dėti juos į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus.
- Kepti ant vidutinės ugnies, kol varškėtukai taps gražiai auksinės spalvos iš abiejų pusių.
- Patiekti su grietine.
Pabaigai…
Jeigu norite, galite pridėti razinų ar kitų džiovintų vaisių į tešlą, kad varškėtukai būtų dar įvairesni.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 250mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg