Minkštutis kugelis su keptomis vištų blauzdelėmis
Šis kugelis yra minkštas, purus ir pilnas skonio. Vištų blauzdelės buvo suprieskoniuotos, leistos pasimarinuoti, o tada apkepintos ant keptuvės ir iškeptos kartu su bulvių tarkiu. Šis patiekalas idealiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, ypač mėgstantiems sočius ir tradicinius lietuviškus patiekalus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vištų blauzdelėms apkepinti)
- Kepimo forma (Pakankamai didelė, kad tilptų vištų blauzdelės ir tarkiai)
- Tarkavimo mašina (Bulvėms ir svogūnams sutarkuoti)
Ingredientai
Vištų blauzdelės
- 6 vnt Vištų blauzdelės - Suprieskoniuotos ir marinuotos
- 800 g Bulvės - Nuskustos ir sutarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Nulupytas ir sutarkuotas kartu su bulvėmis
- 2 vnt Kiaušiniai
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Suprieskoniuokite vištų blauzdeles ir leiskite joms pasimarinuoti. Po to apkepkite jas keptuvėje iš visų pusių iki auksinės spalvos.
- Sutarkuokite bulves kartu su svogūnu. Užplikykite tarkį verdančiu vandeniu, įmuškite kiaušinius, padruskinkite ir papipirinkite, gerai išmaišykite.
- Sudėkite apkepintas vištų blauzdeles į kepimo formą ir užpilkite paruoštą bulvių tarkį ant viršaus.
- Kepkite 180°C temperatūroje apie 1 val. 20 min., kol kugelis taps auksinės spalvos ir gražiai aprus.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai dera su grietine ar kitu mėgstamu padažu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 120gBaltymai: 40gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg