Minkštutis kugelis su keptomis vištų blauzdelėmis

Minkštutis kugelis su keptomis vištų blauzdelėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis kugelis yra minkštas, purus ir pilnas skonio. Vištų blauzdelės buvo suprieskoniuotos, leistos pasimarinuoti, o tada apkepintos ant keptuvės ir iškeptos kartu su bulvių tarkiu. Šis patiekalas idealiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, ypač mėgstantiems sočius ir tradicinius lietuviškus patiekalus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 20 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vištų blauzdelėms apkepinti)
  • Kepimo forma (Pakankamai didelė, kad tilptų vištų blauzdelės ir tarkiai)
  • Tarkavimo mašina (Bulvėms ir svogūnams sutarkuoti)

Ingredientai
  

Vištų blauzdelės

  • 6 vnt Vištų blauzdelės - Suprieskoniuotos ir marinuotos
  • 800 g Bulvės - Nuskustos ir sutarkuotos
  • 1 vnt Svogūnas - Nulupytas ir sutarkuotas kartu su bulvėmis
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Suprieskoniuokite vištų blauzdeles ir leiskite joms pasimarinuoti. Po to apkepkite jas keptuvėje iš visų pusių iki auksinės spalvos.
  • Sutarkuokite bulves kartu su svogūnu. Užplikykite tarkį verdančiu vandeniu, įmuškite kiaušinius, padruskinkite ir papipirinkite, gerai išmaišykite.
  • Sudėkite apkepintas vištų blauzdeles į kepimo formą ir užpilkite paruoštą bulvių tarkį ant viršaus.
  • Kepkite 180°C temperatūroje apie 1 val. 20 min., kol kugelis taps auksinės spalvos ir gražiai aprus.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai dera su grietine ar kitu mėgstamu padažu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 120gBaltymai: 40gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Kugelis, Receptai su nuotraukomis, Tradicinis patiekalas, Vištų blauzdelės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating