Moliūginis varškės pyragas
Gaminimo procesas ir ingredientai nurodyti žemiau.
Ingredientai
- sausainių: 360 gramų (Selga arba Gaidelis)
- ciberžolės: 1 arbatinio šaukštelio
- cukraus: 100 gramų
- kiaušinių: 3
- krakmolo: 50 gramų
- varškės: 400 gramų
- maskarponės sūrio: 150 gramų
- rudo cukraus: 1 valgomojo šaukšto
- sviesto: 200 gramų
- tarkuoto moliūgo: 500 gramų
- vanilinio cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
- aviečių: 50 gramų (papuošimui)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia trintus sausainius sumaišome su ruduoju cukrumi bei ištirpintu sviestu. Tada gauta mase išklojame torto formos dugną bei šiek tiek kraštus. Forma privalo būti ištepta sviestu.
- Tuomet kiaušinius iki purumo išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
- Po to varškę išmaišome su maskarponės sūriu, varške, krakmolu bei sumaišome su kiaušinių mase.
- Smulkiai sutarkuotą moliūgą maišydami verdame maždaug minučių.
- Tada į atvėsusius moliūgus įmaišome ciberžolės bei sumaišome su likusia mase. Suverčiame viską ant sausainių.
- Dedame į įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug minutes.
- Galiausiai valgome gerai atšaldytą. Galima pyragą puošti avietėmis arba kitomis mėgstamomis uogomis. Skanumėlis!
Pabaigai…
Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.