Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Gaminimo procesas ir ingredientai nurodyti žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • sausainių: 360 gramų (Selga arba Gaidelis)
  • ciberžolės: 1 arbatinio šaukštelio
  • cukraus: 100 gramų
  • kiaušinių: 3
  • krakmolo: 50 gramų
  • varškės: 400 gramų
  • maskarponės sūrio: 150 gramų
  • rudo cukraus: 1 valgomojo šaukšto
  • sviesto: 200 gramų
  • tarkuoto moliūgo: 500 gramų
  • vanilinio cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
  • aviečių: 50 gramų (papuošimui)

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia trintus sausainius sumaišome su ruduoju cukrumi bei ištirpintu sviestu. Tada gauta mase išklojame torto formos dugną bei šiek tiek kraštus. Forma privalo būti ištepta sviestu.
  • Tuomet kiaušinius iki purumo išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
  • Po to varškę išmaišome su maskarponės sūriu, varške, krakmolu bei sumaišome su kiaušinių mase.
  • Smulkiai sutarkuotą moliūgą maišydami verdame maždaug minučių.
  • Tada į atvėsusius moliūgus įmaišome ciberžolės bei sumaišome su likusia mase. Suverčiame viską ant sausainių.
  • Dedame į įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug minutes.
  • Galiausiai valgome gerai atšaldytą. Galima pyragą puošti avietėmis arba kitomis mėgstamomis uogomis. Skanumėlis!

Pabaigai…

Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.
Recepto raktažodžiai Pyragai, Varškės pyragai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating