
Naminė pica
Labai paprastas, lengvas ir pigus receptas naminei picai. Formą renkamės pagal nuotaiką, o į tešlą dedame česnako miltelių ir itališkų žolelių, kad pagyvintume skonį. Puikiai tinka bet kokiai progai!
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Didelė, išklota kepimo popieriumi)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Ingredientams maišyti)
- Rankšluostis (Tešlai kildinti)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 250°C)
Ingredientai
Tešla
- 2 stiklinės Miltai
- 1 nepilna stiklinė Šiltas vanduo
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- 7 g Sausos mielės
- 1 a.š. Cukrus
- Druska - Pagal skonį
- Česnako milteliai - Pagal skonį
- Itališkos žolelės (džiovintos) - Pagal skonį
Papildomi ingredientai
- Pomidorų padažas - Pagal skonį
- Sūris - Pagal skonį
- Kiti norimi skanumynai - Pvz.: daržovės, mėsa
Gaminimo eiga
- Sumaišykite 1 stiklinę miltų su visais ingredientais ir po truputį įmaišykite antrą stiklinę miltų.
- Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir leiskite pakilti valandą.
- Po valandos ant tešlos uždėkite pomidorų padažą, sūrį ir kitus norimus ingredientus.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 250°C temperatūroje apie 10-15 minučių.
Pabaigai…
Aš dar į tešlą dedu česnako miltelių ir itališkų žolelių džiovintų, labai pagyvina skonį. Taip pat galite pridėti mėgstamų daržovių ar mėsos, kad pica būtų dar skanesnė.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg