
Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis
Ši pica yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko paprasto, bet skanaus. Receptas kilęs iš tradicinio naminio kepimo, kai naudojami paprasti ingredientai ir rūpinamasi autentišku skoniu. Vietoj brangių sūrių ar mėsų, čia pagrindinį akcentą sudaro dešrelės ir daržovės, kurios suteikia picai sodrų skonį ir tekstūrą. Kepant namuose, galite eksperimentuoti su skirtingais ingredientais ir prieskoniais pagal savo skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Kepimo skarda (Padengta kepimo popieriumi)
- Peilis (Dešrelėms ir daržovėms pjaustyti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
Ingredientai
Picos tešla
- 500 g Miltai
- 200 ml Pienas - Šiltas
- 50 g Sviestas - Ištirpintas
- 1 pak. Mielės - Sausos
- 1 šaukštelis Cukrus
- 1 šaukštelis Druska
Picos padažas
- 200 g Pomidorų padažas
- 2 skiltelės Česnakai - Smulkinti
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejus
Picos įdaras
- 200 g Dešrelės - Supjaustytos riekelėmis
- 100 g Marinuoti agurkai - Smulkiai supjaustyti
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 200 g Sūris - Tarkuotas
- 100 g Paprikos - Supjaustytos
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Mieles sumaišyti su šiltu pienu ir cukrumi, palikti 10 minučių, kad iškiltų.
- Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su miltais ir druska, pridėti iškilusias mieles, užminkyti tešlą. Palikti šiltoje vietoje 1 valandai, kad iškiltų.
- Paruošti padažą: sumaišyti pomidorų padažą, smulkintą česnaką ir alyvuogių aliejų.
- Iškočioti tešlą, perkelti ant skardos, užtepti paruošto padažo.
- Ant picos dėti riekelėmis pjaustytas dešreles, smulkintus marinuotus agurkus, svogūnus, paprikas ir užberti tarkuoto sūrio. Pagardinti druska ir pipirais.
- Kepti įkaitintoje orkaitėje 180°C apie 25-30 minučių, kol pica taps gražiai apskrudusi.
Pabaigai…
Galite keisti ingredientus pagal savo skonį, pridėti mėgstamų daržovių ar pakeisti dešreles kitomis mėgstamomis mėsos rūšimis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 18gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg