Naminė pica
Kvepianti, minkšta, spalvinga ir nuostabaus skonio naminė pica – tai puikus pasirinkimas šeimyniniams pietums. Šios picos gamyba labai paprasti, o produktai lengvai ir greitai randami parduotuvių lentynose. Taip pat receptas palieka daug vietos Jūsų vaizduotei. Paimprovizuokite ir pagaminkite pačią skaniausią naminę picą!
Ingredientai
- 6-7 kiaušiniai
- 6-7 šaukštai miltų
- 2 šaukštai majonezo
- Priedai picos viršui: dešrelės, kumpelis, ridikėliai, paprika, kukurūzai, pomidoriukai, agurkai, prieskoniai, sūris ir kiti pagal skonį.
Gaminimo eiga
- Į dubenį įmušti kiaušinius, juos išplakti, tuomet suberti miltus, sudėti majonezą, pagardinti prieskoniais ir viską gerai išmaišyti.
- Paruošti kepimo skardą, ją padengti kepimo popieriumi.
- Gautą skystoką masę supilti į skardą, paskirstyti po ją visą.
- Picos padą pakepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
- Jei picos padas labai išsipūtė, jį pabadyti mediniu pagaliuku. Kai padas bus gražiai apkepęs, jį ištraukti iš orkaitės, sudėti visus mėgiamus ingredientus (dešrelės, daržoves,tarkuotą sūrį) ir vėl šauti į orkaitę kepti dar 20-30 min.
- Pica bus paruošta, kai jos kraštai gražiai apskrus, o sūris išsilydys.
- Belieka tik pjauti ir skanauti. Puikiai tinka su daržovėmis ar aštriu padažu.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.