Naminė šaltiena su morkomis

Naminė šaltiena su morkomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Prisiminimai iš vaikystės privertė mane virti šaltieną, kurios jau seniai nebuvau gaminusi. Įkvėpimas atėjo, kai pamačiau kitų žmonių dalijamus receptus socialiniuose tinkluose. Nusprendžiau nepasiduoti tinguliui ir pasigaminti šio tradicinio lietuviško patiekalo su garstyčiomis ir keptomis bulvėmis. Gavosi didelis kiekis, užteks ne tik mums, bet ir svečiams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 3 hours 30 minutes
Iš viso 3 hours 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų visa mėsa ir vanduo.)
  • Stiklainiai (Skirti ilgesniam šaltienos laikymui.)
  • Želatina (Papildomai naudoti, kad užtikrinti sustingimą.)
  • Šaukštas (Želatinai įmaišyti į sultinį.)
  • Lėkštės arba dėžutės (Naudoti greitesniam vartojimui.)

Ingredientai
  

  • 3 vnt Kiaulės kulniukai
  • 2 vnt Vištos ketvirčiai
  • 1 vnt Svogūnas - Įdėti prieš baigiant virti.
  • 1 vnt Morka - Įdėti prieš baigiant virti.
  • 1 šaukštas Želatina - Išbrinkinta.
  • Druska - Pagal skonį.
  • Pipirai - Pagal skonį.

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą nuplaukite ir užvirkite dideliame puode. Nupilkite pirmąjį vandenį ir mėsą dar kartą nuplaukite. Supilkite švarų vandenį, kad apsemtų visą mėsą, ir virkite apie 3,5 valandos.
  • Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Leiskite lėtai virti, kol mėsa bus visiškai minkšta.
  • Likus valandai iki virimo pabaigos, įdėkite svogūną ir morką, kad suteiktų skonio sultiniui.
  • Išvirus mėsai, ją nukaulinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite mėsą atgal į sultinį.
  • Užkaitinkite sultinį iki virimo ir įmaišykite išbrinkintą želatiną. Maišykite, kol visiškai ištirps.
  • Supilstykite šaltieną į lėkštes ar dėžutes ir leiskite sustingti. Ilgesniam laikymui supilkite į stiklainius, kuriuos užsukite ir laikykite šaldytuve.

Pabaigai…

Šaltiena bus skani su garstyčiomis ir keptomis bulvėmis. Nepamirškite prieš tiekiant išimti iš šaldytuvo, kad šiek tiek sušiltų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 90mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Mėsos patiekalai, Šaltiena, Šeimos receptai, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating