
Naminės bulkutės prie sultynio su plaučiukų įdaru
Šis receptas apjungia tradicinius lietuviškus skonius, sukuriant nostalgišką patiekalą – naminės bulkutės, kurias patiekiame su sultyniu ir plaučiukų įdaru. Tai – ne tik skanus, bet ir jaukus namų patiekalas, primenantis senelės virtuvę.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Didelė kepimo skarda (Išklota kepimo popieriumi)
- Dubuo tešlai
- Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)
- Plakimo šluotelė (Įdarui sumaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 500 g Miltai
- 300 ml Šiltas pienas
- 50 g Sviestas - Ištirpintas
- 7 g Sausos mielės
- 1 vnt Kiaušinis - Aptepimui
Įdaras
- 300 g Plaučiukai - Virtos ir smulkintos
- 100 g Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 100 ml Grietinė
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 a.š. Česnakai - Smulkiai kapoti
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą: mieles ištirpinkite šiltame piene, sumaišykite su miltais, įpilkite tirpintą sviestą ir gerai išminkykite tešlą. Palikite ją pakilti šiltoje vietoje apie 1 valandą.
- Tuo metu paruoškite įdarą: plaučiukus, svogūną ir česnakus pakepkite keptuvėje, kol svogūnai suminkštės. Įpilkite grietinę, pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite atvėsti.
- Pakilusią tešlą padalykite į mažus gabalėlius ir kiekvieną iš jų ištieskite į ploną sluoksnį. Įdėkite šaukštą įdaro ir suformuokite bulkutes.
- Bulketes dėkite ant kepimo skardos, aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Šis patiekalas geriausiai tinka patiekti su karštu sultiniu, kuris sustiprina skonį ir suteikia jaukumo.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 40mgNatris: 250mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg