Naminės Kiaulienos Dešrelės

Naminės Kiaulienos Dešrelės

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas gimė spontaniškai, kai užsimaniau pasigaminti dešrelių iš kiaulienos. Manau, kad rezultatas puikus! Viską dariau ‘iš akies’, tad galima eksperimentuoti su prieskoniais ir mėsa. Tai senas receptas, kurį prisimenu iš vaikystės, ir tikrai verta pabandyti.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Mėsmalė (Mėsai malti)
  • Dešrelių formuotojas (Mėsmalės priedas dešrelėms formuoti)
  • Didelė dubenė (Mėsos mišiniui sumaišyti)
  • Virtuvinės žirklės (Dešrelių atkarpoms kirpti)

Ingredientai
  

  • 1 kg Kiaulienos mėsa - Pageidautina su riebalais
  • 200 g Lšinukai - Kapoti smulkiai
  • 100 ml Vanduo - Šaltas
  • Prieskoniai pagal skonį - Druska, pipirai, česnakas, kmynai

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos mėsą su lšinukais sumalkite mėsmale, kol gausite vientisą masę.
  • Sumaišykite maltą mėsą su prieskoniais ir vandeniu, kad mišinys taptų vientisas ir šiek tiek drėgnas.
  • Naudodami dešrelių formuotoją, suformuokite dešreles. Galite jas palaikyti šaldytuve prieš kepant arba užšaldyti ilgesniam laikui.
  • Kepti dešreles ant vidutinės ugnies apie 30 minučių, kol jos taps gražiai auksinės spalvos. Patiekti su mėgstamais garnyrais.

Pabaigai…

Dešrelės gali būti kepamos ant griliaus arba keptuvėje. Galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ir mėsos rūšimis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 2gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 70mgNatris: 400mgKalis: 350mgCukrus: 1gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 1mg
Recepto raktažodžiai Kiaulienos dešrelės, Naminės dešrelės, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating