
Naminės Kiaulienos Dešrelės
Šis receptas gimė spontaniškai, kai užsimaniau pasigaminti dešrelių iš kiaulienos. Manau, kad rezultatas puikus! Viską dariau ‘iš akies’, tad galima eksperimentuoti su prieskoniais ir mėsa. Tai senas receptas, kurį prisimenu iš vaikystės, ir tikrai verta pabandyti.
Reikalingi Įrankiai
- Mėsmalė (Mėsai malti)
- Dešrelių formuotojas (Mėsmalės priedas dešrelėms formuoti)
- Didelė dubenė (Mėsos mišiniui sumaišyti)
- Virtuvinės žirklės (Dešrelių atkarpoms kirpti)
Ingredientai
- 1 kg Kiaulienos mėsa - Pageidautina su riebalais
- 200 g Lšinukai - Kapoti smulkiai
- 100 ml Vanduo - Šaltas
- Prieskoniai pagal skonį - Druska, pipirai, česnakas, kmynai
Gaminimo eiga
- Kiaulienos mėsą su lšinukais sumalkite mėsmale, kol gausite vientisą masę.
- Sumaišykite maltą mėsą su prieskoniais ir vandeniu, kad mišinys taptų vientisas ir šiek tiek drėgnas.
- Naudodami dešrelių formuotoją, suformuokite dešreles. Galite jas palaikyti šaldytuve prieš kepant arba užšaldyti ilgesniam laikui.
- Kepti dešreles ant vidutinės ugnies apie 30 minučių, kol jos taps gražiai auksinės spalvos. Patiekti su mėgstamais garnyrais.
Pabaigai…
Dešrelės gali būti kepamos ant griliaus arba keptuvėje. Galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ir mėsos rūšimis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 2gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 70mgNatris: 400mgKalis: 350mgCukrus: 1gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 1mg