Naminiai bulvių traškučiai

Naminiai bulvių traškučiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Toliau nurodyti ingredientai ir gaminimo eiga.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • bulvės: 1 kilogramas
  • alyvuogių aliejus
  • druska
  • pipirai
  • prieskoninės žolelės
  • sūris
  • pesto padažas
  • česnakas

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia bulves nuplauname, supjaustome plonyčiais griežinėliais, suberiame juos į šaltą pasūdytą vandenį bei užkaičiamee. Vos tik vanduo ims virti, nusunkiame bulves. Tada sukratome į didelį dubenį. Dar šiltas gausiai apšlakstome aliejumi. Atsargiai rankomis pavartome, kad jų paviršius pasidengtų aliejumi.
  • Tuomet užberiame ant bulvių pipirų, druskos, mėgstamų prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, džiovinto čiobrelio. Galime pagardinti aitriosios paprikos milteliais. Arba tiesiog užberti truputį malto džiovinto imbiero, kuminų. Taip pat skanu pagardinti traškučius sutrintu česnaku. Paskui dar sykį viską pavartome rankomis.
  • Po to suberiame bulves bei paskleidžiame plonu sluoksniu ant skardos (galime patiesti kepimo popieriaus).
  • Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie minučių arba iki bulvės ims gražiai rusvėti, griežinėlių kraštai pradės darytis traškūs. Skanumėlis!

Pabaigai…

Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Patiekalai vaikams, Užkandžiai, Užkandžiai prie alaus
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating