Naminiai bulvių traškučiai
Toliau nurodyti ingredientai ir gaminimo eiga.
Ingredientai
- bulvės: 1 kilogramas
- alyvuogių aliejus
- druska
- pipirai
- prieskoninės žolelės
- sūris
- pesto padažas
- česnakas
Gaminimo eiga
- Pirmiausia bulves nuplauname, supjaustome plonyčiais griežinėliais, suberiame juos į šaltą pasūdytą vandenį bei užkaičiamee. Vos tik vanduo ims virti, nusunkiame bulves. Tada sukratome į didelį dubenį. Dar šiltas gausiai apšlakstome aliejumi. Atsargiai rankomis pavartome, kad jų paviršius pasidengtų aliejumi.
- Tuomet užberiame ant bulvių pipirų, druskos, mėgstamų prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, džiovinto čiobrelio. Galime pagardinti aitriosios paprikos milteliais. Arba tiesiog užberti truputį malto džiovinto imbiero, kuminų. Taip pat skanu pagardinti traškučius sutrintu česnaku. Paskui dar sykį viską pavartome rankomis.
- Po to suberiame bulves bei paskleidžiame plonu sluoksniu ant skardos (galime patiesti kepimo popieriaus).
- Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie minučių arba iki bulvės ims gražiai rusvėti, griežinėlių kraštai pradės darytis traškūs. Skanumėlis!
Pabaigai…
Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.