Naminiai Čeburekai su vištienos ir kiaulienos įdaru

Naminiai Čeburekai su vištienos ir kiaulienos įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie naminiai čeburekai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasimėgauti sočiu ir skaniu užkandžiu. Receptą padėjo gaminti mano 11-metė dukra, todėl šie čeburekai turi ypatingą šeimos prisilietimą. Minkšta tešla ir sultingas vištienos bei kiaulienos įdaras – tai puikus derinys, kuris sušildys kiekvieną, net ir šalčiausią dieną.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Kepti čeburekams aliejuje)
  • Šakutė (Tešlos kraštų užspaudimui)
  • Kepimo forma (Čeburekų formavimui)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Medinis kočėlas (Tešlai ploninti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 2 stiklinės Miltai
  • 1 v.š. Majonezas
  • 3 g Druska
  • 1 stiklinė Pienas

Įdaras

  • 200 g Vištienos faršas
  • 200 g Kiaulienos faršas
  • 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 1 v.š. Kiaulienos sultinys

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenį sudėkite miltus, druską, majonezą ir pieną. Gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla. Padėkite tešlą į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
  • Įdarui sumaišykite vištienos ir kiaulienos faršą su smulkintu svogūnu, druska, pipirais ir kiaulienos sultiniu. Gerai išmaišykite.
  • Iš šaldytuvo ištraukite tešlą ir padalinkite į mažesnes dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite iki plonos formos. Į kiekvieną tešlos gabalą įdėkite įdaro ir užlenkite tešlą per pusę, kraštus užspauskite šakute.
  • Puode įkaitinkite aliejų. Į jį dėkite čeburekus ir kepkite, kol tešla taps auksinės spalvos ir traški.
  • Iškepusius čeburekus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Patiekite karštus.

Pabaigai…

Čeburekai geriausiai skanūs, kai jie dar šilti. Galite eksperimentuoti su įdaro ingredientais, pavyzdžiui, pridėdami sūrio ar žolelių.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Čeburekai, Kiaulienos faršas, Šeimos virtuvė, Tradicinis receptas, Vištienos faršas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating