![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/naminiai-koldunai-su-kiauliena-ir-grybais-paruosti-koldunai-500x500.jpg)
Naminiai koldūnai su kiauliena ir grybais
Broliui truputį lauktuvių namo. Jis dar pamena naminius koldūnus iš vaikystės, o štai vaikai niekada neragavo. Jaunesnysis valgo mažai mėsos, tad jam – virtiniai su rikota, sumaišyta su kiaušiniu ir mėta.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis dubuo (Tešlai maišyti)
- Kepimo lenta (Tešlai kočioti)
- Kočėlas (Tešlai iškočioti)
- Peilis (Svogūnams ir mėsai smulkinti)
- Puodas (Koldūnams virti)
Ingredientai
Tešla
- 3 stiklinės Miltai
- 5 v.š. Augalinis aliejus
- 1 stiklinė Verdantis vanduo
- pagal skonį Druska
Įdaras
- 400 g Kiauliena - Smulkinta
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
- pagal skonį Džiovinta rukola
- pagal skonį Miško grybų milteliai
- 1 a.š. Krakmolas
Gaminimo eiga
- Miltus, aliejų ir druską sumaišykite dideliame dubenyje. Užpilkite verdančiu vandeniu ir išmaišykite šaukštu. Kai tešla atvės, minkykite rankomis, kol tešla taps lygi ir elastinga.
- Įdarui: smulkinkite kiaulieną ir svogūną, sumaišykite su druska, pipirais, rukola, grybų milteliais ir krakmolu.
- Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos kepimo lentos. Iškirpkite apskritimus su stikline ar specialiu formeliu.
- Įdėkite po arbatinį šaukštelį įdaro į kiekvieną apskritimą, sulenkite pusiau ir užspaudykite kraštus, kad susiformuotų koldūnai.
- Virkite koldūnus pasūdytame vandenyje, kol jie iškils į paviršių ir taps minkšti (apie 5-7 minutes).
- Patiekite karštus su mėgstamu padažu arba sviestu.
Pabaigai…
Tešla yra labai universali, galite ją naudoti ir kitiems patiekalams, pavyzdžiui, virtiniams su kitais įdarais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg