Naminiai koldūnai su maltos kiaulienos įdaru ir grietinės-krapų padažu

Naminiai koldūnai su maltos kiaulienos įdaru ir grietinės-krapų padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kai norisi ko nors ypatingo ir šilto, šie naminiai koldūnai puikiai tiks. Tai buvo pirmas kartas, kai gaminau nuo pradžių iki galo ir labai bijojau, kad neišsileis. Vaikams smagiau valgyti mažesnius koldūnus, todėl iš dviejų tokių gaunasi vienas įprastas. Įdaryta maltu kiaulienos kumpiu, svogūnais ir česnakais. Padažas pagamintas iš šoninės, svogūnų, krapų ir grietinės. Tai sotus ir skanus patiekalas, tinkantis šeimos pietums.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 700 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Tešlai paruošti)
  • Kepimo skarda (Koldūnams formuoti ir laikyti prieš verdant)
  • Puodas (Koldūnams virti)
  • Mentelė (Padažui maišyti)
  • Šluotelė (Padažui maišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 g Miltai - Per sijoti
  • 250 ml Vanduo - Šiltas
  • 1 vnt Kiaušinis - Vidutinis
  • 1 a.š. Druska

Įdaras

  • 500 g Maltos kiaulienos kumpis - Šviežias
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • Pagal skonį Druska - Įdarui paskaninti
  • Pagal skonį Pipirai - Įdarui paskaninti

Padažas

  • 200 g Šoninė - Smulkiai pjaustyta
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 100 ml Grietinė
  • 2 v.š. Šaldyti krapai - Susmulkinti

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite miltus su druska ir sudėkite į didelį dubenį. Pridėkite kiaušinį ir šiltą vandenį. Maišykite tešlą, kol taps vienalytė ir minkšta.
  • Uždenkite tešlą ir palikite ją 30 minučių pailsėti. Tuo metu paruoškite įdarą: sumaišykite maltą kiaulieną, smulkintą svogūną ir česnaką. Paskaninkite druska ir pipirais.
  • Tešlą padalinkite į mažus rutuliukus. Iš jų iškočiokite plonus apvalius blynelius. Į vidurį įdėkite šiek tiek įdaro ir suformuokite koldūnus.
  • Koldūnus sudėkite ant kepimo skardos ir uždenkite švariu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų. Virkite koldūnus verdančiame vandenyje apie 5-7 minutes, kol jie pakils į paviršių.
  • Paruoškite padažą: keptuvėje pakepinkite smulkintą šoninę ir svogūną, kol suminkštės. Pridėkite grietinę ir šaldytus krapus. Virkite, kol padažas taps vienalytis.
  • Patiekite koldūnus, apipiltus padažu. Patiekalą galite papildyti marinuotais agurkėliais.

Pabaigai…

Jei norite, koldūnus galite užšaldyti prieš verdant, o vėliau išvirti tiesiai iš šaldiklio. Tai puikus būdas pasiruošti iš anksto.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 700kcalAngliavandeniai: 80gBaltymai: 35gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Grietinės padažas, Koldūnai, Maltos mėsos patiekalai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating