Naminiai koldūnai su sviestu ir šalaviju

Naminiai koldūnai su sviestu ir šalaviju

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kai lauke vėjas medžius lenkia prie žemės, o iš dangaus krenta pirmosios snaigės, pats laikas vėl raityti koldūnus. Naminiai koldūnai su jautienos-kiaulienos įdaru, apkepti svieste su šalaviju, yra puikus pasirinkimas šildančiai vakarienei. Mano vyras virtų nemėgsta, tad pagaminu taip, kad ir jis valgytų su didžiausiu malonumu, ir man labai patiktų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 45 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kočėlas (Tešlai kočioti)
  • Kepimo puodas (Koldūnams virti)
  • Kepimo keptuvė (Sviestui ir šalavijui kepti)
  • Peilis (Svogūnams ir česnakams pjaustyti)
  • Maišymo dubuo (Tešlai ir įdarui maišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 3 stiklinės Miltai
  • 5 v.š. Aliejus
  • 1 stiklinė Verdantis vanduo
  • pagal skonį Druska

Įdaras

  • 300 g Jautienos-kiaulienos faršas
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 skiltelė Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 a.š. Krakmolas
  • pagal skonį Druska ir pipirai
  • pagal skonį Kapotas peletrūnas

Papildomai

  • 100 g Sviestas
  • kelios šakelės Šalavijas - Smulkiai pjaustytas

Gaminimo eiga
 

  • Tešlai: sumaišyti miltus, aliejų, druską ir verdantį vandenį. Išminkyti tešlą iki vientisos masės.
  • Įdarui: sumaišyti faršą su smulkiai pjaustytu svogūnu, česnaku, krakmolu, druska, pipirais ir peletrūnu.
  • Kočioti tešlą ir išpjauti nedidelius apskritimus. Įdėti po šaukštą įdaro ant kiekvieno apskritimo ir užspausti kraštus.
  • Koldūnus virti verdančiame vandenyje apie 10 minučių, kol jie išplauks į paviršių.
  • Sviestą ir šalaviją kepti keptuvėje, kol sviestas taps auksinės spalvos, o šalavijas traškus. Išimti šalaviją ir tame pačiame svieste apkepinti virtus koldūnus.
  • Patiekti koldūnus su svieste keptu šalaviju. Skanaus!

Pabaigai…

Galite naudoti įvairias mėsos rūšis įdarui, taip pat eksperimentuoti su prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 350mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Jautiena, Kiauliena, Koldūnai, Namų gamybos, Šalavijas, Sviestas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating