Naminiai koldūnai su sviestu ir šalaviju
Kai lauke vėjas medžius lenkia prie žemės, o iš dangaus krenta pirmosios snaigės, pats laikas vėl raityti koldūnus. Naminiai koldūnai su jautienos-kiaulienos įdaru, apkepti svieste su šalaviju, yra puikus pasirinkimas šildančiai vakarienei. Mano vyras virtų nemėgsta, tad pagaminu taip, kad ir jis valgytų su didžiausiu malonumu, ir man labai patiktų.
Reikalingi Įrankiai
- Kočėlas (Tešlai kočioti)
- Kepimo puodas (Koldūnams virti)
- Kepimo keptuvė (Sviestui ir šalavijui kepti)
- Peilis (Svogūnams ir česnakams pjaustyti)
- Maišymo dubuo (Tešlai ir įdarui maišyti)
Ingredientai
Tešla
- 3 stiklinės Miltai
- 5 v.š. Aliejus
- 1 stiklinė Verdantis vanduo
- pagal skonį Druska
Įdaras
- 300 g Jautienos-kiaulienos faršas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 skiltelė Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 1 a.š. Krakmolas
- pagal skonį Druska ir pipirai
- pagal skonį Kapotas peletrūnas
Papildomai
- 100 g Sviestas
- kelios šakelės Šalavijas - Smulkiai pjaustytas
Gaminimo eiga
- Tešlai: sumaišyti miltus, aliejų, druską ir verdantį vandenį. Išminkyti tešlą iki vientisos masės.
- Įdarui: sumaišyti faršą su smulkiai pjaustytu svogūnu, česnaku, krakmolu, druska, pipirais ir peletrūnu.
- Kočioti tešlą ir išpjauti nedidelius apskritimus. Įdėti po šaukštą įdaro ant kiekvieno apskritimo ir užspausti kraštus.
- Koldūnus virti verdančiame vandenyje apie 10 minučių, kol jie išplauks į paviršių.
- Sviestą ir šalaviją kepti keptuvėje, kol sviestas taps auksinės spalvos, o šalavijas traškus. Išimti šalaviją ir tame pačiame svieste apkepinti virtus koldūnus.
- Patiekti koldūnus su svieste keptu šalaviju. Skanaus!
Pabaigai…
Galite naudoti įvairias mėsos rūšis įdarui, taip pat eksperimentuoti su prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 350mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg