Naminis ančių kepenėlių paštetas
Ingredientų sąrašas ir gaminimo eiga pateikti apačioje.
Ingredientai
- ančių arba žasų kepenėlės: 300 gramų (tiks ir vištos kepenėlės)
- pienas: 1 stiklinė
- miltai: 1/2 stiklinės
- konjakas: 50 gramų
- sviestas: 50 gramų
- kiaušinių tryniai: 6
- svogūnai: 1
- druska
- pipirai
- maltas muskato riešutas
Gaminimo eiga
- Pirmiausia pakepinkime pjaustytą svogūną, supilkime į keptuvę konjaką. Kol svogūnai troškinasi, supjaustykime kepenėles mažais gabaliukais bei sutrinkime maišytuvu kartu su kiaušinių tryniais, pienu ir miltais. Į gautą masę sudėkime troškintus svogūnus, įberkime druskos ir mėgstamų prieskonių.
- Galiausiai kepkite paštetą iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Iškepusį paštetą užliekime lydytu sviestu ir padėkime į šaldytuvą apie – valandų.
Pabaigai…
Pasirinkite tinkamus serviravimo indus, kad patiekalas atrodytų dar patrauklesnis.