Naminis kiaulienos kepsnys
Nereikia ilgų aprašymų – tiesiog pabandykite.
Ingredientai
- 1 kg kiaulienos sprandinės
- 1,5 šaukštelio druskos
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis maltų aitriųjų paprikų
- 1 šaukštelis čiobrelių
- 1/4 l baltojo vyno
- 1 kg šparaginių pupelių
- 500 g pomidorų
- 2 svogūnai
- 2 česnako skiltelės
- 2 šaukštai alyvų aliejaus
- 1/4 l grietinės
- 125 g “Džiugo” sūrio
Gaminimo eiga
- Mėsą įtrinti prieskoniais, dėti į keptuvą (riebalų sluoksneliu žemyn) ir apkepti. Paskui pakepinti keptuve likusiuose riebaluose, kol gražiai parus. Užpilti vynu (kad apsemtų) ir troškinti uždengtame keptuve. Retkarčiais palaistyti vandeniu. Nuvalytas šparagines pupeles supjaustyti į dalis ir – minučių virti pasūdytame vandenyje. Nuplikytus pomidorus nulupti, supjaustyti į dalis, išpjauti vaiskočius ir išskobti sėklas. Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti mažais kubeliais ir šiek tiek patroškinti su aliejumi. Mėsą apdėti daržovėmis ir svogūnais. Sukrėsti su grietine sumaišytą sūrį ir dar apie minučių patroškinti.
Pabaigai…
Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.