
Namų šašlykas su vištienos filė
Kai užsigeidi šašlyko, bet nėra galimybės išeiti į gamtą, šis receptas puikiai tiks. Vištienos filė pjaustyta gabaliukais, marinuota su šašlyko prieskoniais, česnaku ir kefyru, ir kepta keptuvėje arba orkaitėje. Garnyrui naudojami ryžiai, rauginti agurkai ir pomidorai – paprasta, bet labai skanu!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, kad tilptų šašlykai)
- Mediniai iešmai (Reikalingi šašlykams suverti)
- Peilis (Vištienos filė pjaustymui)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
- 500 g Vištienos filė - Supjaustyta norimo dydžio gabaliukais
- 2 vnt Česnako skiltelės - Smulkiai pjaustytos
- 100 ml Kefyras
- 2 a.š. Šašlyko prieskoniai
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Augalinis aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Vištienos filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
- Marinuokite vištieną su šašlyko prieskoniais, česnaku, kefyru, druska ir pipirais. Geriausiai palikti parai.
- Suverkite marinuotus gabaliukus ant medinių iešmų.
- Kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus arba orkaitėje iki auksinės spalvos ir pilnai iškepusių viduje.
- Patiekite su ryžiais, raugintais agurkais ir pomidorais.
Pabaigai…
Jei norite šiek tiek dūmo skonio, galite trumpai pakepti ant grotelių ar tiesiog pridėti dūmo skonio prieskonių į marinatą.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 35gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 75mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg