Namų šašlykas su vištienos filė

Namų šašlykas su vištienos filė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai užsigeidi šašlyko, bet nėra galimybės išeiti į gamtą, šis receptas puikiai tiks. Vištienos filė pjaustyta gabaliukais, marinuota su šašlyko prieskoniais, česnaku ir kefyru, ir kepta keptuvėje arba orkaitėje. Garnyrui naudojami ryžiai, rauginti agurkai ir pomidorai – paprasta, bet labai skanu!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, kad tilptų šašlykai)
  • Mediniai iešmai (Reikalingi šašlykams suverti)
  • Peilis (Vištienos filė pjaustymui)
  • Pjaustymo lenta

Ingredientai
  

  • 500 g Vištienos filė - Supjaustyta norimo dydžio gabaliukais
  • 2 vnt Česnako skiltelės - Smulkiai pjaustytos
  • 100 ml Kefyras
  • 2 a.š. Šašlyko prieskoniai
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Augalinis aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
  • Marinuokite vištieną su šašlyko prieskoniais, česnaku, kefyru, druska ir pipirais. Geriausiai palikti parai.
  • Suverkite marinuotus gabaliukus ant medinių iešmų.
  • Kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus arba orkaitėje iki auksinės spalvos ir pilnai iškepusių viduje.
  • Patiekite su ryžiais, raugintais agurkais ir pomidorais.

Pabaigai…

Jei norite šiek tiek dūmo skonio, galite trumpai pakepti ant grotelių ar tiesiog pridėti dūmo skonio prieskonių į marinatą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 35gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 75mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Greitas receptas, Namų virtuvė, Šašlykas su kefyru, Vištienos šašlykas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating