Naujametinė elnienos kepsnys su bruknių padažu

Naujametinė elnienos kepsnys su bruknių padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Naujųjų metų vakarienę praleidome su kastuvu rankose, nes prisnigo 50 cm. Po sniego kasimo, mėgavomės puikia elnienos vakariene. Elnienos kepsnys buvo minkštutėlis ir tirpstanti burnoje, su gardžiu bruknių padažu ir šonine pagardintais briuselio kopūstais. Šis patiekalas atnešė šilumos ir jaukumo į mūsų žiemos vakarą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)
  • Keptuvė (Elnienai apskrudinti)
  • Prikaistuvis (Padažui ruošti)
  • Puodas (Briuselio kopūstams apvirti)
  • Peilis (Elnienai pjaustyti)

Ingredientai
  

Elnienos kepsnys

  • 600 g Elnienos kepsnys
  • pagal skonį Druska ir pipirai

Bruknių padažas

  • 100 g Šoninė - smulkinta
  • 1 vnt Svogūnas - smulkintas
  • 50 g Džiovinti baravykai - mirkytos ir smulkintos
  • 200 ml Grietinėlė
  • pagal skonį Bruknių pagardas
  • pagal skonį Druska ir pipirai

Briuselio kopūstai su šonine

  • 400 g Briuselio kopūstai - apvirta
  • 100 g Šoninė - smulkinta ir apkepta

Burokėlių mišrainė

  • 1 vnt Svogūnas - smulkintas
  • 1 vnt Obuolys - smulkintas
  • 1 vnt Raugintas agurkas - smulkintas
  • 200 g Marinuoti burokėliai - smulkinti
  • 100 g Majonezas
  • 1 a.š. Grūdotų garstyčių
  • pagal skonį Druska ir pipirai

Virtos bulvės

  • 500 g Mandel bulvės - virtos su lupena

Gaminimo eiga
 

  • Elnienos kepsnį – apie 600 g – apskrudinkite keptuvėje ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200°C. Kepkite apie pusvalandį iki 70°C vidinės temperatūros. Išimkite, gardinkite druska ir pipirais, palikite pailsėti bei pjaustykite plonais griežinėliais. Mėsa bus minkštutėlė ir tirpstanti burnoje.
  • Padažui prikaistuvyje apkepkite šoninės gabalėlius, svogūną, sudėkite išmirkytus smulkintus džiovintus baravykus. Apkepkite ir supilkite skystį, kuriame mirkėte grybus. Skystį šiek tiek nugarinkite, supilkite grietinėlę, dėkite bruknių pagardo, druskos ir pipirų. Po keleto minučių išjunkite kaitlentę.
  • Briuselio kopūstus apvirkite 5 min., nukoškite. Puodelyje apkepkite šoninės gabalėlius, sudėkite briuselio kopūstus ir pakaitinkite minutėlę.
  • Burokėlių mišrainei sumaišykite smulkintą svogūną, obuolį, raugintą agurką, marinuotus burokėlius, majonezą, grūdotas garstyčias, druską ir pipirus.
  • Virtas mandel bulves patiekite šalia.

Pabaigai…

Elnienos kepsnys su bruknių padažu yra puikus pasirinkimas šventinei vakarienei. Galite naudoti ir kitą mėsą, pavyzdžiui, jautieną ar kiaulieną. Briuselio kopūstus galite pagardinti česnaku ar mėgstamais prieskoniais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 50gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 10gCukrus: 15gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Briuselio kopūstai, Bruknės, Elniena, Šventinis patiekalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating