Netikras Čenachas
Aš šį patiekalą vadinu netikru čenachu 😍. Jis pagamintas iš troškintos sprandinės su daržovėmis ir bulvėmis, orkaitėje keptas keraminiame puode. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas, kai norisi sočio ir gardaus naminio maisto. Mėsa ir daržovės troškinamos kartu, suteikiant patiekalui ypatingą skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Keraminis puodas (Tinkamas troškinimui orkaitėje)
- Keptuvė (Mėsos ir daržovių apkepimui)
- Pjaustymo lentelė
- Peilis
Ingredientai
Troškinys
- 500 g Sprandinė - Supjaustyta kubeliais
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos pusžiedžiais
- 300 g Švieži kopūstai - Supjaustyti
- 200 g Bulvės - Supjaustytos
- 100 g Marinuoti žirneliai
- 2 šaukštai Grietinė
- 50 ml Virintas vanduo
- 1 šaukštas Rūkytos paprikos milteliai
- 1 šaukštelis Česnako granulės
- pagal skonį Druska ir pipirai
- pagal skonį Tomato padažas
Gaminimo eiga
- Sprandinę supjaustyti kubeliais ir apkepinti keptuvėje. Kepant pridėti druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių ir česnako granulių. Baigiant skysčiui išgaruoti, sudėti pusžiedžiais pjaustytas morkas.
- Apkepus morkoms, sudėti pjaustytus šviežius kopūstus ir pakepinti, kol kopūstai sukris. Nepamiršti pamaišyti kepinant.
- Perdėti visą turinį į keraminį puodą, užpilti tomato padažo per visą paviršių, bet nedaug. Ištepti grietine, tada supilti marinuotus žirnelius ir įpilti truputį virinto vandens. Ant viršaus sudėti pjaustytas ir šiek tiek pasūdytas bulves.
- Troškinti orkaitėje, atidengtame puode, 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą ir 20 minučių, kol bulvės apskrus.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Galite naudoti bet kokias mėgstamas daržoves pagal skonį. Svarbu, kad mėsa būtų gerai apkepinta, nes tai suteikia papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 7000IUVitaminas C: 30mg