
Netikri Kijevo kotletai
Šį postą dedikuoju savo draugei Vaidei. Tai ji „kalta“, kad šis patiekalas puikuojasi šiandien ant mano stalo. Nors tikrieji Kijevo kotletai gaminami iš muštos vištos krūtinėlės, aš nusprendžiau išbandyti savo jėgas ir paruošti juos su malta vištiena. Nors ir buvo streso juos paniruojant, galutinis rezultatas buvo puikus – labai sultingi kotletai su neišbėgusiu sviestu.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Aliejui kaitinti)
- Kepimo skarda (Išklota kepimo popieriumi)
- Plėvelė (Sviestui šaldyti)
- Peilis (Smulkinimui)
- Dubuo (Mėsytei maišyti)
- Plaktis (Kiaušiniams plakti)
Ingredientai
Sviestas
- 100 g Minkštas sviestas - Išsuktas su česnaku ir šaldytomis žolelėmis
Vištiena
- 600 g Vištos krūtinėlė - Sumalta
- 500 g Vištos šlaunelės be odos - Sumalta
- 1 vnt Svogūnas - Sumaltas
- 1 vnt Kiaušinis - Įmuštas
- pagal skonį Druska ir pipirai
Paniravimas
- pagal poreikį Miltai
- 2 vnt Plakti kiaušiniai
- pagal poreikį Džiūvėsėliai
Garnyras
- 500 g Bulvių košė
- 300 g Morkos su česnaku
- 300 g Žalios salotos
Gaminimo eiga
- Minkštą sviestą išsukite su česnaku ir šaldytomis žolelėmis. Susukite į plėvelę ir užšaldykite.
- Sumalkite vištos krūtinėlę ir šlauneles, taip pat svogūną. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais.
- Formuokite kotletus cepelino formos su sviesto gabalėliu viduje. Paniruokite į miltus, plaktą kiaušinį ir džiūvėsėlius. Į kiaušinį ir džiūvėsėlius – 2 kartus.
- Gerai įkaitinkite puode aliejų. Panardinkite Kijevus ir skrudinkite apie 4 min. Tuomet perkelkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 200°C orkaitėje dar apie 15 min.
- Patiekite su bulvių koše, morkomis su česnaku ir žaliosiomis salotomis.
Pabaigai…
Kijevo kotletai gali būti patiekiami ir su kitais mėgstamais garnyrais. Svarbu neperkepti, kad sviestas viduje neištekėtų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 45gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg