Netikri Kijevo kotletai

Netikri Kijevo kotletai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šį postą dedikuoju savo draugei Vaidei. Tai ji „kalta“, kad šis patiekalas puikuojasi šiandien ant mano stalo. Nors tikrieji Kijevo kotletai gaminami iš muštos vištos krūtinėlės, aš nusprendžiau išbandyti savo jėgas ir paruošti juos su malta vištiena. Nors ir buvo streso juos paniruojant, galutinis rezultatas buvo puikus – labai sultingi kotletai su neišbėgusiu sviestu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 19 minutes
Iš viso 49 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Aliejui kaitinti)
  • Kepimo skarda (Išklota kepimo popieriumi)
  • Plėvelė (Sviestui šaldyti)
  • Peilis (Smulkinimui)
  • Dubuo (Mėsytei maišyti)
  • Plaktis (Kiaušiniams plakti)

Ingredientai
  

Sviestas

  • 100 g Minkštas sviestas - Išsuktas su česnaku ir šaldytomis žolelėmis

Vištiena

  • 600 g Vištos krūtinėlė - Sumalta
  • 500 g Vištos šlaunelės be odos - Sumalta
  • 1 vnt Svogūnas - Sumaltas
  • 1 vnt Kiaušinis - Įmuštas
  • pagal skonį Druska ir pipirai

Paniravimas

  • pagal poreikį Miltai
  • 2 vnt Plakti kiaušiniai
  • pagal poreikį Džiūvėsėliai

Garnyras

  • 500 g Bulvių košė
  • 300 g Morkos su česnaku
  • 300 g Žalios salotos

Gaminimo eiga
 

  • Minkštą sviestą išsukite su česnaku ir šaldytomis žolelėmis. Susukite į plėvelę ir užšaldykite.
  • Sumalkite vištos krūtinėlę ir šlauneles, taip pat svogūną. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Formuokite kotletus cepelino formos su sviesto gabalėliu viduje. Paniruokite į miltus, plaktą kiaušinį ir džiūvėsėlius. Į kiaušinį ir džiūvėsėlius – 2 kartus.
  • Gerai įkaitinkite puode aliejų. Panardinkite Kijevus ir skrudinkite apie 4 min. Tuomet perkelkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 200°C orkaitėje dar apie 15 min.
  • Patiekite su bulvių koše, morkomis su česnaku ir žaliosiomis salotomis.

Pabaigai…

Kijevo kotletai gali būti patiekiami ir su kitais mėgstamais garnyrais. Svarbu neperkepti, kad sviestas viduje neištekėtų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 45gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Kijevo kotletai, Receptai su nuotraukomis, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating