Obuolių košė
Itin rudeniškas receptas. Daugelis mėgsta košes pusryčiams, tačiau grūdinės kultūros ilgainiui pabosta. Mes siūlome pasigaminti maistingą, sveiką, skanią ir turbūt dar neišmėginta desertinę obuolių košę!
Ingredientai
- 5 vidutiniai obuoliai, supjaustyti kubeliais
- 15 datulių be kauliukų
- 2 puodeliai išbrinkintų avižinių dribsnių (tinka ir bolivinė balanda)
- Priedai: šiek tiek cinamono, muskato, vanilės ekstrakto, 4 šaukštai mėgiamų sulčių
- 1 puodelis kokoso pieno
- 2,5 puodelio vandens
- Priedai ant košės viršaus: riešutai, razinos medus, uogos ar kiti mėgiami
Gaminimo eiga
- Puodą ištepti kokoso aliejumi arba sviestu.
- Sudėti visus ingredientus, išskyrus priedus ant košės viršaus, į puodą.
- Virti ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol košė taps tinkamos konsistencijos ir produktai apvirs. (Pagal originalų receptą, košę reikėtų virti net 8 valandas, tačiau užtenka virti ir daug mažiau laiko, o skonis toks pat puikus).
- Šitą košę pagardinti priedais.
- Skanaus!
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.