Obuolys bandelėje

Obuolys bandelėje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Galima patiekti su mėtų ar melisų lapeliais ir plakta grietinėle. Neapsakomai skanios bandelės su obuoliu viduje!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 5 obuolių;
  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (geriausia du gabaliukai po 250 g);
  • 10 šaukštelių cukraus;
  • Kelių melisos lapelių (puošybai);
  • Cinamono.

Gaminimo eiga
 

  • Iš tešlos išpjauti tokio dydžio apskritimą, kad būtų galima visiškai apdengti visą obuolį, apskritimo centre peiliu padaryti skylutę, kad būtų galima iškišti obuolio kotelį, tešlos apskritimą pabarstyti cukrumi (apie su šaukstelius kiekvienam apskritimui), cinamonu, tuomet apgobti obuolį ir apačioje tešlą gerai užspausti.
  • Kad geriau laikytųsi obuolio apačioje galima išpjauti žiedelį, kad ten būtų galima užkišti tešlą.
  • Iš tešlos išpjauti lapelį ir prilipdyti netoli koto.
  • Tuomet belieka obuolius iš išorės apibarstyti cukrumi, cinamonu ir kepti apie 20 min 200oC laipsnių karštumo orkaitėje.

Pabaigai…

Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.
Recepto raktažodžiai Kepiniai, Obuolių pyragai, Pyragai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating