Orkaitėje kepta bulvinė pica
Jei turite kitų idėjų, kviečiu pasidalinti jomis komentaruose apačioje.
Ingredientai
- 900 g bulvių,
- po 2 kiaušinius ir svogūnus,
- 2 šaukšteliai mairūnų,
- po 90 g miltų ir avižinių dribsnių,
- 200 ml grietinėlės,
- druskos, pipirų, muskatų riešutų,
- riebalų ir avižinių dribsnių skardai pabarstyti.
- Picos įdarui:
- 2 svogūnai,
- 3 pomidorai,
- nedidelis stiklainiukas grybų,
- po 100 g saliamio, kumpio su lašinukais ir tarkuoto fermentinio sūrio,
- bazilikų ir raudonėlių,
- druskos
- pipirų.
Gaminimo eiga
- Bulves ir svogūnus sukapokite ir sumaišykite su kitais tešlai skirtais produktais.
- Kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite avižiniais dribsniais ir paskleiskite tešlą.
- Kepkite iki 190 laipsnių C įkaitintoje skardoje 40 min.
- Svogūnus supjaustykite žiedais, pomidorus, saliamį ir rūkytą kumpį – kubeliais.
- Viską paskleiskite ant iškepusio bulvinio pagrindo, pabarstykite prieskoniais, sūriu ir dar 10 min. pašaukite į orkaitę.
Pabaigai…
Apsvarstykite ne tik skonį, bet ir tekstūrą gamindami.