
Orkaitėje kepta dorada su pastarnokų piurė ir keptom daržovėm
Dievas davė doradą! Šią savaitę virtuvėje mes gaminame doradą su pastarnokų piurė ir keptomis daržovėmis. Dorada kepama su peletrūnu ir petražolėmis, o patiekiama su morkų ir cukinijos šiaudeliais bei rukolos pesto padažu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda
- Kepimo popierius
- Peilis
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas (Citrinoms įpjauti ir žuviai paruošti)
- Puodas (Pastarnokams virti)
- Blenderis (Pastarnokų piurė gamybai)
Ingredientai
Žuvis
- 2 vnt Dorada
- Peletrūnas - Pagal skonį
- Petražolės - Pagal skonį
- 1 vnt Citrina - Supjaustyta griežinėliais
Daržovės
- 4 vnt Morkos - Supjaustytos šiaudeliais
- 2 vnt Cukinija - Supjaustyta šiaudeliais
- Rukolos pesto - Namų gamybos
- Alyvuogių aliejus - Papildomas šlakelis
Pastarnokų piurė
- 500 g Pastarnokai
- 1 sauja Žirneliai
- Mėta - Kapota
- Sviestas - Gabaliukas
- Grietinėlė - Šlakelis
Gaminimo eiga
- Doradą pasūdyti, į pilvą pridėti peletrūno ir petražolių. Į įpjovas įdėti citrinos griežinėlius.
- Morkų šiaudelius apvirti 5 minutes. Morkas ir cukiniją sumaišyti su naminiu rukolos pesto ir papildomu šlakeliu aliejaus.
- Žuvį ir daržoves kepti 200°C temperatūroje 20 minučių.
- Pastarnokus išvirti, prieš pabaigą įberti saują žirnelių. Nukošti, dėti kapotos mėtos, pasūdyti, įdėti gabalą sviesto ir šlakelį grietinėlės. Sutryniau blenderiu.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais žalumynais ir prieskoniais pagal savo skonį. Doradą galima kepti ir ant grilio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg