Orkaitėje kepta paršiuko karka su bulvytėmis

Orkaitėje kepta paršiuko karka su bulvytėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Nėra nieko geriau už keptą paršiuko karką su traškiomis bulvytėmis. Šis patiekalas grąžina į laikus, kai skanūs patiekalai būdavo gaminami iš širdies, be jokių modernių gudrybių. Karka kepta lėtai, ilgai ir kantriai, kad mėsa būtų sultinga, o išorė – traški. Bulvytės, marinuotos kartu su karkos sultimis, tampa puikiu garnyru. Jei mėgstate klasikinį skonių derinį su šiek tiek užsispyrimo ir drąsos, šis receptas kaip tik jums.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 3 hours
Iš viso 3 hours 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 700 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Turėtų būti pakankamai didelė, kad talpintų karką su bulvytėmis.)
  • Kepimo skarda (Didelė, su aukštesniais kraštais, kad tilptų sultys ir riebalai.)
  • Peilis (Aštrus, mėsai supjaustyti.)
  • Indelis marinatui (Didelis indas, kuriame tilps karka.)
  • Virtuvės termometras (Norint tiksliai išmatuoti karkos vidaus temperatūrą.)

Ingredientai
  

Marinatas

  • 500 ml Alaus - Tamsus, suteikia papildomo skonio.
  • 50 ml Alyvuogių aliejaus
  • 6 skiltelės Česnako - Smulkiai kapoto.
  • 2 vnt Lauro lapai
  • 2 a.š. Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 vnt Svogūnas - Stambiai pjaustytas.
  • 1 a.š. Druskos
  • 1 vnt Citrina - Supjaustyta riekelėmis.

Karka

  • 1 vnt Paršiuko karka - Geriausia su kaulu, apie 1.5-2 kg.
  • 800 g Bulvytės - Supjaustytos ketvirčiais.
  • 2 a.š. Mairūno
  • 2 a.š. Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejaus - Bulvytėms aptepti.
  • 1 a.š. Druskos

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite marinatą sumaišydami alų, alyvuogių aliejų, česnaką, lauro lapus, pipirus, svogūną, druską ir citrinos riekeles. Karką įdėkite į marinatą ir palikite šaltai per naktį.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Karką išimkite iš marinato, nusausinkite ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite apie 2-2,5 valandas, reguliariai sulaistydami karką jos pačios sultimis.
  • Apie 30 minučių prieš baigiant kepti, prie karkos pridėkite bulvytes, išmaišytas su alyvuogių aliejumi, mairūnu, druska ir pipirais. Kepkite iki bulvytės taps traškios ir auksinės spalvos.
  • Patiekite karką su bulvytėmis karštą. Patiekalą galima gardinti mėgstamu padažu ar marinuotomis daržovėmis.

Pabaigai…

Kepant karką, svarbu stebėti temperatūrą, kad mėsa išliktų sultinga, o išorė – traški. Jei turite virtuvės termometrą, įsitikinkite, kad karkos vidaus temperatūra pasiekia bent 85°C.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 700kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 50gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 150mgNatris: 1200mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvytės, Karka, Keptas paršiukas, Lietuviški receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating