Orkaitėje kepta višta su sviestu po odele

Orkaitėje kepta višta su sviestu po odele

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas atsirado spontaniškai, kai norėjau palepinti vyrą gardžiais pietumis. Kepta višta orkaitėje, kepimo rankovėje, su gausiu sviesto sluoksniu po odele. Pridėjau bulvių, morkų ir salierų – paprastas, bet ypatingai gardus derinys. Šis patiekalas puikiai tinka šventėms arba ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Prieš kepant įkaitinkite iki 180°C)
  • Kepimo rankovė (Naudojama vištai kepti)
  • Kepimo skarda (Skarda, ant kurios dedama kepimo rankovė)
  • Virtuvinis peilis (Naudojamas sviestui įdėti po vištos odele)
  • Dubuo (Daržovėms sumaišyti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Višta - Apie 1,5 kg, šviežia
  • 100 g Sviestas - Minkštas, kambario temperatūros
  • 4 vnt Bulvės - Nuluptos, supjaustytos dideliais gabalais
  • 2 vnt Morkos - Nuluptos, supjaustytos griežinėliais
  • 2 stiebai Salieras - Supjaustytas griežinėliais
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 1 a.š. Prieskoniai - Žolelių mišinys, pvz., čiobreliai, rozmarinas

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Vištą nuplaukite ir gerai nusausinkite. Sviestą su prieskoniais sudėkite po vištos odele, kad višta būtų sultinga ir gardi.
  • Paruoškite kepimo rankovę ir įdėkite vištą į vidų. Aplink vištą sudėkite bulves, morkas ir salierus.
  • Kepkite vištą orkaitėje apie 90 minučių arba kol oda taps auksinės spalvos ir traški.
  • Išimkite vištą iš orkaitės, atsargiai išpakuokite iš kepimo rankovės ir leiskite pailsėti 10 minučių prieš pjaustant.
  • Patiekite vištą su keptomis daržovėmis.

Pabaigai…

Sviestą galima sumaišyti su smulkintu česnaku ir citrinos žievele, kad gautumėte dar sodresnį skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kepta višta, Orkaitėje kepta, Receptai su nuotraukomis, Sviestas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating