
Orkaitėje kepta vištiena su bulvėmis ir daržovėmis
Šį kartą norėjau pagaminti vištieną ant iešmelių, bet patingėjau, todėl nusprendžiau tiesiog kepti orkaitėje. Naudojau vištienos šlaunelių mėsą, kurią marinavau kaip šašlykui. Greitai apvirtos bulvės buvo sumaišytos su majonezu, druska ir bulvių prieskoniais. Daržovės, kokias turėjau namie, apšlakstytos aliejumi, druska ir priekoniukais. Visa tai sudėjau į kepimo skardą ir įdėjau į orkaitę.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Didelė, tinka visoms sudėtoms sudedamosioms dalims)
- Kepimo popierius (Padengti skardą prieš dedant maistą)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
Ingredientai
- 500 g Vištienos šlaunelių mėsa - Marinuota kaip šašlykui
- 800 g Bulvės - Nedaug apvirtos
- 100 g Majonezas
- Druska - Pagal skonį
- Bulvių prieskoniai - Pagal skonį
- 1 vnt Cukinija - Pjaustyta griežinėliais
- 2 vnt Pomidorai - Pjaustyti griežinėliais
- 1 vnt Raudonas svogūnas - Pjaustytas griežinėliais
- Alyvuogių aliejus - Apšlakstytas ant daržovių
- Prieskoniai - Pagal skonį (daržovėms)
- šviežia pagal skonį Krapai - Pabarstyti ant paruošto patiekalo
Gaminimo eiga
- Marinuotą vištienos šlaunelių mėsą sudėti į kepimo skardą.
- Apvirtas bulves sumaišyti su majonezu, druska ir bulvių prieskoniais. Sudėti į skardą šalia vištienos.
- Supjaustytas daržoves (cukiniją, pomidorus, svogūną) apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti prieskoniais ir sudėti į skardą šalia bulvių.
- Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C, apie 40 minučių, kol vištiena taps minkšta, o daržovės – auksinės spalvos.
- Prieš patiekiant, pabarstyti šviežiais krapais.
Pabaigai…
Galite naudoti bet kokias turimas daržoves arba pridėti kitų mėgstamų prieskonių. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 18gCholesterolis: 90mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 8gCukrus: 7gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg