Orkaitėje kepti blynai su karameliniais cinamoniniais obuoliais

Orkaitėje kepti blynai su karameliniais cinamoniniais obuoliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nuotrauka daryta namų sąlygomis, taigi viskas atrodo natūraliai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • obuoliai: 2 vidutiniai (nulupti, supjaustyti riekelėmis)
  • sviestas: 2 valgomieji šaukštai
  • rudasis cukrus: 2-3 valgomieji šaukštai
  • kiaušiniai: 3
  • miltai: 1/2 puodelio
  • pienas: 1/2 puodelio
  • cukrus: 1 valgomasis šaukštas
  • druska: žiupsnelis
  • sviestas: 1 arbatinis šaukštelis
  • maltas cinamonas: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • rudasis cukrus: 1 valgomasis šaukštas
  • citrinos sultys: 2-3 arbatiniai šaukštai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia įkaitinkime orkaitę iki C laipsnių temperatūros. Keptuvėje išlydikime šaukštus sviesto ir ant vidutinės liepsnos apkepinkime obuolių riekeles, kol jos suminkštės ir išleis sultis. Tada suberkime rudąjį cukrų ir maišydami kepkime dar minutėlę, kol cukrus gražiai karamelizuosis.
  • Tuo tarpu suplakime kiaušinius, pieną, šaukštelį cukraus ir miltus, įberkime žiupsnelį druskos. Supilkime tešlą ant karamelinių obuolių ir pašaukime į orkaitę maždaug -čiai minučių.
  • Kol blynas kepa, sumaišykime likusį rudąjį cukrų su cinamonu ir supjaustykime likusį sviestą į mažus gabalėlius. Po minučių, išimkime keptuvę ir išdėliokime ant blyno paviršiaus sviesto gabalėlius bei pabarstykime cinamoniniu cukrumi. Pašaukime atgal į orkaitę ir leiskime pakepti dar maždaug minutes arba kol viršus gražiai paruduos.
  • Prieš pat patiekiant, apšlakstykime šviežiomis citrinos sultimis. Galiausiai pjaustome, dedame į lėkštutes ir valgome garuojančiai karštą. Skanaus!

Pabaigai…

Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.
Recepto raktažodžiai Blynai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating