Orkaitėje kepti blynai su karameliniais cinamoniniais obuoliais
Nuotrauka daryta namų sąlygomis, taigi viskas atrodo natūraliai.
Ingredientai
- obuoliai: 2 vidutiniai (nulupti, supjaustyti riekelėmis)
- sviestas: 2 valgomieji šaukštai
- rudasis cukrus: 2-3 valgomieji šaukštai
- kiaušiniai: 3
- miltai: 1/2 puodelio
- pienas: 1/2 puodelio
- cukrus: 1 valgomasis šaukštas
- druska: žiupsnelis
- sviestas: 1 arbatinis šaukštelis
- maltas cinamonas: 1/2 arbatinio šaukštelio
- rudasis cukrus: 1 valgomasis šaukštas
- citrinos sultys: 2-3 arbatiniai šaukštai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia įkaitinkime orkaitę iki C laipsnių temperatūros. Keptuvėje išlydikime šaukštus sviesto ir ant vidutinės liepsnos apkepinkime obuolių riekeles, kol jos suminkštės ir išleis sultis. Tada suberkime rudąjį cukrų ir maišydami kepkime dar minutėlę, kol cukrus gražiai karamelizuosis.
- Tuo tarpu suplakime kiaušinius, pieną, šaukštelį cukraus ir miltus, įberkime žiupsnelį druskos. Supilkime tešlą ant karamelinių obuolių ir pašaukime į orkaitę maždaug -čiai minučių.
- Kol blynas kepa, sumaišykime likusį rudąjį cukrų su cinamonu ir supjaustykime likusį sviestą į mažus gabalėlius. Po minučių, išimkime keptuvę ir išdėliokime ant blyno paviršiaus sviesto gabalėlius bei pabarstykime cinamoniniu cukrumi. Pašaukime atgal į orkaitę ir leiskime pakepti dar maždaug minutes arba kol viršus gražiai paruduos.
- Prieš pat patiekiant, apšlakstykime šviežiomis citrinos sultimis. Galiausiai pjaustome, dedame į lėkštutes ir valgome garuojančiai karštą. Skanaus!
Pabaigai…
Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.