Orkaitėje kepti blynai su varške
Apie receptą ir ingredientus skaitykite žemiau.
Ingredientai
- grūdėtos varškės: 200 gramų
- kiaušinių: 2
- razinų: 100 gramų
- miltų: 2 stiklinių
- pieno: 3 stiklinių
- druskos
- cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
- aliejaus: 50 mililitrų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kiaušinį išplakame su pienu, įberiame pusę šaukšto cukraus, truputėlį druskos, supilame miltus. Labai gerai viską išmaišome.
- Tuomet kepame lietinius blynus. Varškę sumaišome su likusiu cukrumi bei karštu vandeniu perlietomis razinomis. Dedame į blynus.
- Galiausiai sulankstytus blynus kepame orkaitėje, tiek skardą, tiek pačius blynus pašlakstę aliejumi.
- Rezultatas: Gaunasi labiau pyragaičiai, nei blynai. Skonis nuostabus. Valgykime su grietine arba mėgstama uogiene.
Pabaigai…
Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.