
Orkaitėje kepti bulviniai blynai
Ingredientai surašyti apačioje, keiskite pagal poreikį.
Ingredientai
- aliejus: 1 šaukštas
- bulvės: 3 bulvės
- citrinos sultys: šlakelis
- svogūnai: 1 nedidelis
- česnakas: 3-4 skiltelės
- druska
- pipirai
- kiaušiniai: 1
- kepimo milteliai: 1 šaukštelis
- miltai: 3 šaukštai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia įjunkite orkaitę įkaisti iki laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojakite kepimo popieriumi bei ištepkite aliejumi. Šitaip darykite todėl, kad naudojant vien kepimo popierių blynai visiškai neapskrus, o vien aliejų – rizikuosite, kad blynai prilips.
- Tuomet bulves nuskuskite bei sutarkuokite: vieną smulkia tarka, likusias dvi – stambesne tarka (kitaip tariant burokine). Nuspauskite nereikalingą skystį. Kuo daugiau šito skysčio išbėga, tuo blynai bus skanesni, tad pasistenkite nedaryti šito darbo labai atmestinai. Apšlakstykite citrinos sultimis bei gerai išmaišykite.
- Tada svogūną sukapokite smulkiais kubeliais bei berkite į bulves. Ten pat berkite sutraiškytas arba ganėtinai smulkiai supjaustytas česnako skilteles. Įberkite druskos, pipirų bei įmuškite kiaušinį. Gerai viską išmaišykite.
- Kepimo miltelius (jų reikia įdėti tam, kad išpurentų blynų vidų bei jie kuo mažiau panašėtų į kugelį) sumaišykite su miltais. Įmaišykite į paruoštą masę. Gausite kažką tirštesnio nei paprastai kepant bulvinius blynus. Kabinkite šaukštą, dėkite ant kepimo popieriaus, suplokite. Iš tokio kiekio Jums turėtų išeiti maždaug – ganėtinai didelio dydžio blynų.
- Galiausiai kiškite į orkaitę bei kepkite maždaug – minučių. Tada ištraukite, apverskite bei dėkite atgal dar kokiai –ai minučių. Čia reikėtų karts nuo karto akį užmesti bei patiems blynų būklę įvertinti, gi visi žinom, kaip iškepęs blynas atrodo. Ragaujam ir skanaujam!
Pabaigai…
Kokybiški ingredientai dažnai duoda geriausius rezultatus maisto gamyboje.