Orkaitėje kepti įdaryti kalmarai
Tai puikus užkandis, kurį galite valgyti ir karštą ir šaltą. Patikėkit – valgys net ir tie, kurie nemėgsta kalmarų arba įsivaizduoja, kad jų nemėgsta, tik nesakykit, iš ko pagamintas patiekalas.
Ingredientai
- 4 kalmarų
- 6 kiaušinių
- 300 g pievagrybių
- 150 g fermentinio sūrio
- česnako 2-3 skiltelės,
- svogūno laiškų
- krapų
- druskos: pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų: pagal skonį
Gaminimo eiga
- Grybus supjaustome griežinėliais ir minutes kepame aliejuje. Pasmulkiname krapus, svogūno laiškus, česnaką, sutarkuojame sūrį. Kiaušinius mušame į grybus, įberiame pipirų, druskos ir kepame maišydami apie minutes.
- Sudedame krapus, svogūno laiškus, česnaką ir sūrį, išmaišome. Paruoštą masę kemšame į kalmarus. Ertmes uždarome smeigtukais.
- Įdarytus kalmarus kepame nedaugiau minučių iki įkaitintoje orkaitėje.
- Tiekite karštus arba šaltus (jei tieksite šaltus – supjaustykite griežinėliais.). Pirštelius laižysite.
Pabaigai…
Visada įkaitinkite keptuvę ar orkaitę prieš pradedant gaminti.