Orkaitėje Kepti Vištienos Kepsniukai
Šis receptas yra greitesnis ir šiek tiek sveikesnis variantas nei kepsniai kepti keptuvėje. Vištienos kepsniukai su morkomis, pievagrybiais, svogūnais ir fermentiniu sūriu kepami orkaitėje, o rezultatas yra sultingas ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam maistui, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Tinkama visai šeimai)
- Tarka (Daržovėms tarkuoti)
- Keptuvė (Daržovėms apkepinti)
- Pjaustymo lenta
- Peilis
Ingredientai
- 500 g Vištienos krūtinėlės - Neskaičiuota, kiek sunaudota
- 1 vnt Didelė morka
- 4 vnt Pievagrybiai
- 1 vnt Svogūnas
- 150 g Fermentinis sūris
- 1 v.š. Majonezas
- Druska - Pagal skonį
- Rūkytos paprikos prieskoniai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę išsimuškite ir išdėliokite ant kepimo skardos. Padruskinam ir pabarstom paprikos prieskoniais.
- Morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite ir šiek tiek pakepinkite keptuvėje. Sudėkite į puodą.
- Pievagrybius taip pat sutarkuokite ir sudėkite į puodą su daržovėmis. Įmaišykite sūrį ir majonezą.
- Paruoštą daržovių ir sūrio mišinį uždėkite ant vištienos kepsnių. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
- Skanaus!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais arba pridėti papildomų daržovių pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 3000IUVitaminas C: 10mg