Orkaitėje keptos bulvytės

Orkaitėje keptos bulvytės

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Labai skanu su šviežiom daržovių salotom, su grietine ar šiaip kaip užkandis prie alaus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 35 minutes
Gamyba 55 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • apie 12 bulvių
  • druskos
  • maždaug 3 saujos šaldytų ar šviežių špinatų
  • pora svogūnų
  • 2 šaukštai majonezo
  • 50 g sūrio
  • pora skiltelių česnako
  • pipirų
  • kitų mėgstamų prieskonių

Gaminimo eiga
 

  • Bulves su skūrele labai gerai nuplauti, jog neliktų smėlio. Su šakute subadyti bulves.
  • Tada bulvytes šiek tiek apglazūruoti, aptrinti druska. Dėti bulves į orkaitę ir kepti kokių 40-50 min apie 200 laipsnių temp, kol iškeps viduj.
  • Per tą laiką pasiruošti įdarą: svogūną smulkiai supjaustyti.
  • Į puodą su lašeliu vandens (žinoma, galima visą įdarą apkepti ir keptuvėje ant aliejaus ar sviesto) dėti svogūnus, špinatus, pipirus ir kt prieskonius ir viską patroškinti kelias min. Įdarui pravėsus dėti majonezą, tarkuotą sūrį su česnakiuku, viską sumaišyti.
  • Iškepus bulvėms, jas truputuką paskobti šaukšteliu, jog vėliau tilptų į vidų.
  • Į įdarą įmaišyti dar dalį išskobto bulvių minkštimo, darsyk viską gerai išmaišyti ir dėti į bulvių vidų. Šauti dar į orkaitę maždaug 10 min, kol sūris apsilydys.

Pabaigai…

Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating