
Orkaitėje keptos daržovės su balzaminio acto padažu
Ingredientai tokie kaip surašiau žemiau.
Ingredientai
- šviežios bulvės: 1.3 kilogramo
- paprikos: 5 (įvairiausių spalvų)
- raudonieji svogūnai: 3
- česnakas: 10 skitelių (neluptos)
- švieži čiobreliai
- Padažui
- alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
- balzaminis actas: 50 mililitrų
- cukrus: 2 šaukšteliai
- druska: 1,5 šaukštelio
- juodieji pipirai: 1/2 šaukštelio
Gaminimo eiga
- Pirmiausia nuplauname bei pusiau perpjauname didesnes bulves. Paprikas supjaustome į šešias dalis, o nuluptus svogūnus supjaustome ketvirčiais. Tuomet aliejų supilame į orkaitės keptuvę, sudedame susmulkintas daržoves bei išmaišome. Po to sumetame neluptas česnako skilteles, pagardiname susmulkintais čiobreliais. Tada apšlakstome balzaminiu actu, pagardiname druska, cukrumi bei, žinoma, pipirais. Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių, retkarčiais pamaišome. Patiekalas bus pagamintas tada, kai suminkštės bulvės. Skanaus!
Pabaigai…
Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra malonumas tiek procese, tiek galutiniame patiekale.