Orkaitėje keptos daržovės su balzaminio acto padažu

Orkaitėje keptos daržovės su balzaminio acto padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai tokie kaip surašiau žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • šviežios bulvės: 1.3 kilogramo
  • paprikos: 5 (įvairiausių spalvų)
  • raudonieji svogūnai: 3
  • česnakas: 10 skitelių (neluptos)
  • švieži čiobreliai
  • Padažui
  • alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
  • balzaminis actas: 50 mililitrų
  • cukrus: 2 šaukšteliai
  • druska: 1,5 šaukštelio
  • juodieji pipirai: 1/2 šaukštelio

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia nuplauname bei pusiau perpjauname didesnes bulves. Paprikas supjaustome į šešias dalis, o nuluptus svogūnus supjaustome ketvirčiais. Tuomet aliejų supilame į orkaitės keptuvę, sudedame susmulkintas daržoves bei išmaišome. Po to sumetame neluptas česnako skilteles, pagardiname susmulkintais čiobreliais. Tada apšlakstome balzaminiu actu, pagardiname druska, cukrumi bei, žinoma, pipirais. Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių, retkarčiais pamaišome. Patiekalas bus pagamintas tada, kai suminkštės bulvės. Skanaus!

Pabaigai…

Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra malonumas tiek procese, tiek galutiniame patiekale.
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating