
Orkaitėje keptos kiaulienos dešrelės su virtomis bulvėmis ir raugintais kopūstais
Šis tradicinis lietuviškas patiekalas sujungia paprastumą ir skanų skonį. Kiaulienos dešrelės, keptos orkaitėje iki tobulumo, puikiai dera su virtomis bulvėmis ir naminiais raugintais kopūstais. Tai idealus patiekalas šaltesnėms dienoms, kai norisi kažko šilto ir sočio. Kiekvienas kąsnis primena namų šilumą ir tradicijas.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Naudojama dešrelėms kepti)
- Kepimo skarda (Kepimui orkaitėje)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Peilis (Bulvėms pjaustyti)
- Dubuo (Kopūstams ruošti)
Ingredientai
- 8 vnt Kiaulienos dešrelės - Šviežios
- 800 g Bulvės - Nulupamos ir supjaustomos
- 500 g Rauginti kopūstai - Naminiai, su morkomis
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Dešrelėms aptepti prieš kepimą
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Dešreles aptepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite į kepimo skardą.
- Kepkite dešreles orkaitėje apie 30-35 minutes, kol jos gražiai apskrus.
- Tuo tarpu nulupkite bulves, supjaustykite jas į ketvirčius ir išvirkite pasūdytame vandenyje iki minkštumo.
- Patiekite keptas dešreles su virtomis bulvėmis ir raugintais kopūstais šalia.
Pabaigai…
Rauginti kopūstai gali būti paruošti iš anksto ir laikomi šaldytuve iki dviejų savaičių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 75mgNatris: 1500mgKalis: 1200mgSkaidulos: 7gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg