Pagardintas kumpis su prieskoniais
Mano tiekejas nepalieka ramybėje ir savaitgaliais. Kadangi šeštadieniais turgus, tai parsinešiau gražių kumpuko gabaliukų iš turgaus. Prisimaliau mėsytės, o kitą sugalvojau pasidaryti taip. Senokai buvau dariusi. Užkandukas superinis su pomidoriukais, salotytėms, svogūnų laiškiukais.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, tinkamas virimui)
- Folija (Mėsai įvynioti)
- Pjaustymo lenta (Medinė arba plastikinė)
- Peilis (Aštrus, mėsytei pjaustyti)
Ingredientai
Vanduo
- 1 ltr Vanduo
- 60 g Druska
- 1 a.š. Cukrus
- Įvairių rūšių pipirai zirneliais
- Lapeliai
- Česnakai
- Svogūnų lukštai - 3 saujos, išplauti, švarūs
- Pipirų, česnako ir paprikos mišinys - Maltas
Gaminimo eiga
- Vandenį su druska, cukrumi, pipirais, lapeliais, česnakais ir svogūnų lukštais užvirti puode. Virti apie 30-40 min. Po to išjungti ir palikti dar 20 min.
- Išimti mėsą, apvalyti ir apvolioti maltų pipirų, česnako ir paprikos mišinyje.
- Atvėsus mėsai, suvynioti į foliją ir laikyti šaldytuve, kad subręstų.
- Patiekti su pomidorais, salotomis ir svogūnų laiškais.
Pabaigai…
Šis receptas yra greitas ir lengvas užkandis, puikiai tinkantis vakarienei arba kaip užkandis prie alaus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 70mgNatris: 1200mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg